Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš izsaka līdzjūtību ceturtdien mūžībā aizgājušā kordiriģenta Imanta Kokara tuviniekiem un talanta cienītājiem.

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību izcilā kordiriģenta, Triju Zvaigžņu ordeņa komandiera un Atzinības krusta lielvirsnieka, profesora Imanta Kokara tuviniekiem. Imants Kokars bija latviešu kormūzikas dižgars, spilgts mūziķis un liels Tēvijas patriots," ar preses dienesta starpniecību portālam "Delfi" pavēstīja prezidents.

"Vairākkārtējo Dziesmu svētku virsdiriģenta Imanta Kokara vārds paliks ierakstīts ne tikai Latvijas kormūzikas  vēstures lappusēs, bet ikviena klausītāja sirdī.

Ar vissiltākajām atmiņām viņu atcerēsies ikviens "Dziedoņa", "Beverīnes" un "Ave Sol" korists un Dziesmu svētku dalībnieks, jo tikai vien Imanta Kokara personībai piemītošais mūzikas interpretējums ir priecējis un saviļņojis klausītājus Latvijā un visā pasaulē. 

Manās atmiņās vienmēr paliks Imanta Kokara  harizmātiskā personība, lielais ikkatram līdzcilvēkam sniegtais sirds siltums, kā arī nezūdošā degsme  savas dzīves lielākajam aicinājumam - mūzikai," norāda Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!