Foto: Publicitātes foto
Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" šogad 18. novembrī Valsts svētkus svinēs Latvijas svētku lielkoncertā Ķīpasalas hallē, piedāvājot apjomīgu un īsti latvisku koncertu ar jauniem skaņdarbiem, muzicējot kopā ar dūdu un bungu grupu "Auļi", un vērienīgu publikas sadziedāšanos noslēgumā.

Koncerta iesākumā klausītājus priecēs "Raxtu Raxtu" jaunās dziesmas no topošā un nākamgad gaidāmā skaņu ierakstu albuma. Programmas pamatu veidos "Raxtu Raxtu" mūziķu oriģinālskaņdarbi ar latviešu tautasdziesmu tekstiem.

Koncerta laikā "Raxtu Raxtu" mūziķiem pievienosies plaši pazīstamā dūdu un bungu grupa "Auļi", kopā atskaņojot kompozīcijas no šogad klajā laistā "Raxtu Raxtu" albuma "Es atradu tautasdziesmu". Skaņdarbu klāstā būs gan latviešu tautasdziesmas, gan oriģinālas, tautas mūzikai pietuvinātas versijas Imanta Kalniņa un citu latviešu komponistu dziesmām.

Savukārt koncerta noslēgumā skanēs pazīstamas un paaudžu paaudzēs iemīļotas latviešu tautas melodijas, kuras šoreiz mūziķi cer izpildīt kopā ar koncerta apmeklētājiem, jo uz lielā ekrāna tiešsaistē ikkatrs varēs lasīt dziesmu tekstus un dziedāt līdzi, stāsta pasākuma rīkotāji.

Latvijas svētku lielkoncerta tradīciju muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" iedibināja pērn, kad sniedza pirmo lielkoncertu koncertzālē "Rīga". Lielā publikas atsaucība un neaizmirstamā koncerta atmosfēra pamudinājusi mūziķus koncertu rīkot arī šogad, taču jau daudz plašākā un vērienīgākā sastāvā, uzsver pasākuma organizatori.

Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" sākotnēji radās kā vairāku grupas "Autobuss debesīs" mūziķu eksperiments, apvienojoties vienā kolektīvā ar pazīstamiem etno mūziķiem. Sākotnēji kolektīva repertuārā bija tikai Imanta Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikas skanējumā, bet, laikam ritot, repertuārs kļuvis plašāks.

Apvienībā "Raxtu Raxti" muzicē Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs. Bieži koncertos kolektīvam piebiedrojas arī citi pieaicināti mūziķi.

Biļetes uz Latvijas svētku lielkoncertu Ķīpsalā iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.. Koncerta notiks Ķīpsalas hallē 18. novembrī un sāksies plkst 18.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!