Rīgas Sv.Jāņa baznīcā 27.janvārī plkst. 19:00 notiks koncerts "Dziesmas no austrumiem", kurā Latvijas Radio koris kopā ar diriģentu Čifuru Matsubaru atskaņos japāņu skaņdarbus, portālu "Delfi" informē Latvijas Radio kora projektu vadītāja Elīna Karaseva.
Koncertā būs dzirdami gan japāņu oriģinālmūzikas paraugi, gan tautas dziesmu apdares, kā arī mūzika, kas radusies citu tautu komponistiem iedvesmojoties no austrumu kultūras.

Programmā skanēs japāņu komponista Tošio Hosokavas (Toshio Hosokawa) savā laikā Tokijas Filharmonijas korim sacerētais sešpadsmit balsīgais skaņdarbs "Ave Maria". Komponista Mičio Mamijas (Michio Mamiya) daiļradi pārstāvēs trīs darbi - "Noyosa" , "Derahon" un "Kompozīcija korim Nr.1", kurā autors vokāli atveidojis japāņu mūzikas instrumentu skaņas. Būs dzirdamas arī divas Šiničiro Ikebes (Shinichiro Ikebe) kompozīcijas – "Bengāļu laivinieku dziesma", kurā risinās dialogs starp laivinieku un tirgotāju, kā arī "Ražas novākšana svētki Taivānā" – ietērpti šim procesam raksturīgos izsaucienos un skaņās. Jaunzēlandiešu komponista Džeka Bodi (Jack Body) skaņdarbā "Svētā Stefana korālis" rietumi savdabīgā veidā satiekas ar austrumiem, stāstot par Svēto Stefanu, kuru kristieši atminas kā pirmo mocekli, kas savas pārliecības dēļ līdz nāvei tika nomētāts ar akmeņiem.

Čifuru Matsubara (Chifuru Matsubara), ir viens no augstākās klases kordiriģēšanas speciālistiem visā pasaulē. Viņš mācījies dzimtajā Japānā, Sibēliusa Mūzikas akadēmijā Somijā, kā arī papildinājis meistarību pie izcilā zviedru diriģenta Ērika Eriksona. Čifuru Matsubara kā diriģents sadarbojies ar Helsinku Universitātes kori, Somijas radio kamerkori, Igaunijas Filharmonijas kamerkori un ar citiem profesionālajiem kolektīviem visā pasaulē.

Kopš 1997.gada Čifuru Matsubara ir Japānas ievērojamākās profesionālās daudzbalsīgās vienības – Tokijas filharmonijas kora galvenais diriģents. Čifuru Matsubara regulāri veido programmas un koncertus ar labākajiem pasaules koriem, kā arī vada meistarklases un seminārus.

$bslink="http://piletilevilv.cma.ee/index.php?lang=lat&id=2593,107949&mid=5367&PHPSESSID=bca216346398f3a3bd81bc31dd20f79c"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!