Foto: LETA
Rīgas Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā 15.decembrī ar senās mūzikas programmu viesosies Eiropā vecākais aktīvais šāda tipa ansamblis "Hortus Musicus" no Igaunijas, kura autentisko un melodisko skanējumu papildinās valsts akadēmiskais koris "Latvija".

Kā informēja koncerta mediju attiecību koordinators Edgars Gertners, programmā izskanēs Klaudio Monteverdi, Džona Tavenera, Dario Kastello un citu komponistu populārākie skaņdarbi. Turklāt šī būs brīnišķīga tikšanās ar izcilo vijolnieku un diriģentu Andresu Mustonenu.

Ansamblis "Hortus Musicus" dibināts 1972.gadā, un par tā līderi kļuva tikai 19 gadus vecais mūzikas entuziasts Mustonens. Kopš tā laika viņš izaudzis par talantīgu vijolnieku un diriģentu, savukārt "Hortus Musicus" regulāri uzstājušies uz pasaules koncertu skatuvēm un mūzikas festivālos, bet ansambļa veikums iemūžināts vairāk nekā 20 kompaktdiskos. Šogad ansamblis svin 43.jubileju.

"Mustonens ir sens mūsu draugs, un vienmēr ir prieks uzstāties kopā ar tik ekspresīvu, talantīgu un novatorisku mākslinieku. Gada nogale tradicionāli ir pārsātināta ar visdažādāko žanru koncertiem, "Hortus Musicus" mums ir sagatavojis ko atšķirīgu un atmiņā paliekošu," stāsta kora "Latvija" direktors Māris Ošlejs.

Koncerts sāksies plkst. 19. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!