Foto: Publicitātes attēls

Ar Baha skaņdarbu interpretācijām festivālā "Ad Lucem" uzstāsies itāļu vijoles virtuozs Luka Čarla, portālu "Delfi" informēja festivāla rīkotāji.

Nākamnedēļ, 28. jūlijā, plkst. 20:00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks izcilā itāļu vijoles virtuoza un improvizācijas meistara Lukas Čarla koncerts "Johans Sebastiāns Bahs. Vijoles meditācija".

Koncerta programma ir Lukas Čarla veltījums viņa mīļākajam komponistam Johanam Sebastiānam Baham, kurā vijolnieks ar mūsdienīgu pieskārienu aranžē dažas no meistara skaistajām kompozīcijām. "Iedziļinoties Baha ģeniālajā fūgu mākslā, mēs dažkārt zaudējam laika konceptu. Tas šķietami pārtop bezgalības jēdzienā", uzsver vijolnieks. Ar savu spēles un improvizācijas meistarību Luka paplašina mūsu uztveri par mūzikas bezgalības ideju un, savā solo programmā mūsdienīgi interpretējot ģeniālās Baha mūzikas darbus, jaunā veidā palīdz atklāt šo ideju klausītājiem.

Programmā skan arī Lukas Čarla un citu komponistu oriģinālmūzika, kuras tapšanu ietekmējis lielais vācu meistars. Tas ir pārsteidzošs un neformāls koncerts – Baha, Čarlas, Vila-Lobuša un Pjacollas mūzikas pasaules skan pastāvīgā līdzsvarā starp pierakstīto un improvizēto, tradicionālo un mūsdienīgo. "Tas ir džezs, ko Luka Čarla spēlē, bet tai pat laikā arī baroka mūzika un daudz kas cits. Viss šķiet tik gaišs, valdzinošs un skaists, jo mūziķis šķērso robežas starp mūzikas žanriem, kuru nav. Klausīties viņu ir pārsteidzoša muzikāla pieredze," raksta Vācijas "Wolfsburger Nachrichten".

Luka Čarla ir uzstājies džeza, klasiskās un pasaules mūzikas festivālos un koncertu sērijās gandrīz 50 pasaules valstīs.

Jau 15. gadu dažādo vasaras festivālu vidū ar savu īpašo noskaņu klausītājus uzrunā

Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem" norisinās jau piecpadsmito gadu. Biļetes uz festivāla "Ad Lucem" koncertiem pieejamas "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā. Plašāka informācija par Introvertās mākslas festivālu meklējama festivāla "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!