No 13. līdz 15. novembrim Rīgā norisināsies "Rīgas A Cappella festivāls".

Kā vēsta festivāla rīkotāji, muzikālo notikumu amplitūda apzināti ir veidota īpaši plaša, lai iepazīstinātu klausītājus ar a cappella dziedāšanas tradīciju visā tās krāšņumā.

Festivāla koncertos klausītājs varēs piedzīvot ceļojumu no seniem viduslaiku dziedājumiem līdz klasikai un no pasaules mūzikas un tautasdziesmu apdarēm līdz mūsdienu laikmetīgajai mūzikai.

Šogad festivāla rīkotāji notikumus papildinājuši ar īpaši veidotām meistarklasēm izcilo Latvijas vokālo grupu "Latvian Voices" un "Framest" vadībā.

14. novembrī no pulksten 18 koncertzālē "Rīga" festivāla apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt grupas "Latvian Voices" koncertu, pēc kura norisināsies vairākas meistarklases un darbnīcas pie festivāla māksliniekiem.

Pulksten 21 - festivāla "Nakts koncerts", kur īpaši veidotā programmā uzstāsies grupa "Framest", "Rīgas Gospelkoris" un improvizācijas teātris "Art-i-šok". Nakts koncerta programma būs kā interaktīvs pārsteigums, nebijis notikums Latviešu vokālajā mūzikā, kur klausītāja acu priekšā tiks nojauktas robežas starp publiku un izpildītāju un skatītājs pats kļūs par performances sastāvdaļu.

Meistarklases starp abiem koncertiem var apmeklēt jebkurš interesents.

Tā kā festivāla mērķis ir popularizēt a cappella dziedāšanas tradīciju, īpaši ir izstrādāts piedāvājums Latvijas skolu jauniešiem, studentiem, koru un ansambļu dalībniekiem. Festivāla rīkotāji piedāvā iegādāties festivāla kartes par īpaši draudzīgām grupu cenām un festivāla apmeklējumu padarīt par daļu no aizraujoša mācību procesa.

Biļetes un festivāla kartes pieejamas visās "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!