No 13. līdz 15. novembrim koncertzālē "Rīga" norisināsies trešais "Rīgas A Cappella festivāls". Šogad festivālā gaidāmas vīru kora "Logos", kamerkora "Blagovest", Rīgas gospelkora, kā arī Latvijas vokālo grupu "Latvian Voices" un "Framest" uzstāšanās.

"Muzikālo notikumu amplitūda apzināti ir veidota īpaši plaša, lai iepazīstinātu klausītājus ar A Cappella dziedāšanas tradīciju visā tās krāšņumā. Festivāla koncertos klausītājs varēs piedzīvot ceļojumu no seniem viduslaiku dzidājumiem līdz klasikai un no pasules mūzikas un tautasdziesmu apdarēm līdz mūsdienu laikmetīgajai mūzikai," programmu raksturo festivāla rīkotāji.

Šogad organizatori papildinājuši pasākuma programmu ar meistarklasēm Latvijas vokālo grupu "Latvian Voices" un "Framest" vadībā.

14. novembrī plkst. 18:00 koncertzālē "Rīga" festivāla apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt grupas "Latvian Voices" koncertu, pēc kura norisināsies varākas meistarklases un darbnīcas.

Plkst. 21:00 sāksies "Nakts koncerts", kur īpaši veidotā programmā uzstāsies grupa "Framest", Rīgas Gospelkoris un improvizācijas teātris "Art-i-šok".

Meistarklases starp abiem koncertiem var apmeklēt jebkurš interesents.

Savukārt 15. novembrī Svētā Pētera baznīcā ar senās mūzikas koncertu "Labirinti" uzstāsies apvienība "Ars Antiqua Riga".

"Ņemot vērā to, ka festivāla mērķis ir popularizēt A Cappella dziedāšanas tradīciju, īpaši ir izstrādāts piedāvājums Latvijas skolu jauniešiem, studentiem, koru un ansambļu dalībniekiem. Festivāla rīkotāji piedāvā iegādāties festivāla kartes par īpaši draudzīgām grupu cenām," stāsta tā rīkotāji.

Biļetes un festivāla kartes pieejamas visās "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!