Foto: AFP/Scanpix
Otrdien, 11. oktobrī, Lielbritānijas princis Viljams dziedātāju Rodu Stjuartu iecēlis bruņinieka kārtā.

Karaliene Elizabete II rokmūzikas zvaigznei bruņinieka titulu piešķīra jau šā gada jūnijā, par godu viņas 90 gadu jubilejai, taču tagad Rods Stjuarts Britu impērijas ordeni saņēmis oficiāli un turpmāk saucams par seru.

Godinot savu izcelsmi no Skotijas, mākslinieks ceremonijā ieradās spilgti rūtotās biksēs komplektā ar tumšu žaketi.

Rodam Stjuartam titulu piešķīra par mūža ieguldījumu mūzikas industrijā un ilgstošu atbalstu labdarībai.

Kopā ar 71 gadu veco dziedātāju svinīgajā ceremonijā klāt bija arī viņa sieva Penija Lankastere un jaunākie dēli Elisteirs un Eidens.

Sers Rods Stjuarts ir viens no visu laiku populārākajiem britu mūzikas autoriem un rokmūziķiem, kura radošo darbību pavadījuši arī komerciālie panākumi. Viņš ieraksti ir pārdoti vairāk nekā 100 miljonos kopiju visā pasaulē.

Kopumā karjeras laikā izdevis 29 solo studijas albumus, trīs koncertierakstu albumus, 13 labāko dziesmu izlases un vairāk nekā 100 singlus. Lielbritānijā seši viņa albumi pēc kārtas ierindojās valsts topa pirmajā vietā, 31 singls ierindojās topa pirmajā desmitniekā (seši sasniedza pirmo vietu).

Rods Stjuarts divas reizes uzņemts Rokenrola slavas zālē – kā solomākslinieks un grupas "Faces" dalībnieks. 2005. gadā saņēmis "Grammy" balvu par labāko tradicionālās popmūzikas albumu. Roda Stjuarta vārds regulāri atrodams dažādu mediju veidotos visu laiku ietekmīgāko mūziķu topos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!