Foto: Publicitātes attēls

Nākamās nedēļas nogalē, 11. jūnijā, Rundāles pils Baltajā zālē Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā sniegs koncertu kopā ar izcilu itāļu pianisti Pinu Napolitano, atskaņojot Arnolda Šēnberga Klavierkoncertu, portālu "Delfi" informēja Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāvji.

Pina Napolitano slavas zenītā nonāca 2012. gadā, kad tika izdots viņas pirmais CD ieraksts ar visiem Arnolda Šēnberga klaviermūzikas darbiem, par ko viņa izpelnījās izcilas atsauksmes pasaules mūzikas kritiķu vidū. Lielus panākumus pianiste ir sasniegusi, atskaņojot arī Lista, Ravēla un Bartoka mūziku. Pēdējā laikā pianistes pastiprināta interese ir Jaunās Vīnes skolas mūzika. Tieši otrādi kā daudziem citiem interpretiem viņai šī mūzika galvenokārt šķiet emocionāla un ekspresīva, tā nav tikai intelektuāls piedzīvojums. Publika ir sajūsmā ne vien par Pinas Napoletano skaidro, eleganto un skaisto toni, bet arī par viņas virtuozitāti un neierasto spēju koncertus vienmēr atskaņot no galvas. To viņa dara nevis, lai atstātu iespaidu uz publiku, bet lai panāktu īpašu koncentrēšanos, kuras varā rezultātā nonāk arī publika. Itāļu pianiste regulāri sniedz koncertus un meistarklases Eiropā un Krievijā.

Kopā ar itāļu pianisti Liepājas Simfoniskais orķestris jūnija mēnesī koncertzālē "Lielais dzintars" strādā pie ierakstiem, lai vēl šogad amerikāņu kompānijas "Odradek Records" paspārnē klajā izlaistu albumu ar ievērojamo 20. gadsimta komponistu – Arnolda Šēnberga, Bēlas Bartoka un Ernsta Kreneka – mūziku.

Koncertā Rundāles pilī tiks atskaņots aptuveni 25 minūtes ilgstošais austriešu komponista Arnolda Šēnberga, kurš ir ne vien viens no 20. gadsimta ietekmīgākajiem komponistiem, bet arī atzīts gleznotājs, Klavierkoncerts, kas sarakstīts 1942. gadā. Šis ir viens no komponista vēlīnajiem darbiem, kas komponēts Amerikā, kur viņš savas ebreju izcelsmes dēļ bija spiests pārcelties uz dzīvi.

Klausītājiem būs iespēja baudīt arī vienu no populārākajiem un biežāk atskaņotajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem pasaulē – pēc II pasaules kara bieži par uzvaras simfoniju dēvēto Ludviga van Bēthovena Piekto simfoniju, kas pirmo reizi atskaņota 1808.gadā Vīnē.

Biļetes uz koncertu var iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv. Vairāk informācijas www.koncertirundale.lv un www.lso.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!