Foto: Publicitātes foto

Gotiskā roka leģendas – grupas "Sisters of Mercy" koncertu Rīgā, koncertzālē "Palladium", 3. augustā iesildīs portugāļu blūza zvaigznes – grupa "Budda Power Blues", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Live Fest".

"Budda Power Blues" dibināta 2004. gadā kā eksperimentāla grupa, apvienojoties trim mūziķiem – Budda (vokāls un ģitāra), Nico (bungas) un Pedro Ferreiram (bass), spēlējot improvizētu mūziku bez jebkādiem komerciāliem nolūkiem. Taču drīzumā grupa guvusi negaidītus panākumus. Tā laida klajā savu pirmo ierakstu 2005. gadā, nosaucot to par "Wanted". Tajā bija iekļauti trīs oriģinālskaņdarbi un pāris kaverversijas. 2008. gadā grupa izdeva savu nākamo ierakstu "Busted". Tam sekoja vēl vairāki ieraksti. Lielu popularitāti grupa guvusi pateicoties neparastajām dziesmu versijām, kā arī par lielisko prasmi muzikāli improvizēt.

Grupai ir piedēvēts tituls "Labākā portugāļu grupa", "Budda Power Blues" spēlē spēcīgu un kvalitatīvu blūzu, iedvesmojoties no 70. gadu rokmūzikas leģendām. Enerģiskums, aizrautība un liela publikas iesaiste ir tie apzīmējumi, kas visvairāk raksturo "Budda Power Blues" koncertus.

"Budda ir ģitāras virtuozs, kuru klausīties un vērot ir bauda, kas tai pašā laikā liek publikai vienlaicīgi atcerēties par Džimiju Hendriksu, "ZZTop" un "Led Zeppelin"," raksta koncerta rīkotāji.

2013. gadā grupa izdeva savu ceturto albumu, kas bija pirmais ieraksts, kur visi iekļautie darbi ir pašu oriģināldziesmas. "One in a Million" nosaukts par viņu labāko ierakstu, kas palīdzēja grupai sasniegt jaunas virsotnes. "Budda Power Blues" spēlēja visos Portugāles blūza festivālos, bet grupas līderis Budda tika atzīts par labāko blūzmeni visā Portugālē.

"Budda Power Blues" tika izvēlēti kā Šērlijas Kingas (BB Kinga meita) pavadošā grupa Eiropas turnejā. "Budda Power Blues" spēlēja ar viņu kopā "Gaia Blues Festivalā" 2013.gadā un Lisabonas Blūza festivālā 2013. gadā.

"Budda Power Blues" arī tika izvēlēti kā pirmie Portugāles pārstāvji Eiropas blūza konkursā (European Blues Challenge) 2016. gada aprīlī Itālijā. 2016. gada maijā piedalījās trīs īpašos BB Kinga piemiņai veltītos šovos.

Jau ziņots, ka "Sisters of Mercy" koncerts notiks 3. augustā, koncertzālē "Palladium". Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

"Budda Power Blues" uzstāsies arī 6. augustā Kuldīgas "Live Fest'16".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!