Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 6.februārī uzstāsies eksperimentāli smagnējais mūzikas duets "Nadja" no Kanādas, portālam "Delfi" pavēstīja koncerta organizatori.
"Nadja" uzstāšanās Rīgā būs viena no trim Baltijas valstu galvaspilsētās. Ieeja koncertā E. Smiļģa Teātra muzejā (E. Smiļģa iela 37/39) no 19:00, koncerta sākums - 20:00. Duetu "Nadja" iesildīs pašmāju grupa "Tesa".

Savukārt svētdien, 8.februārī, īsi pēc 20:00 radio "Naba" tiešraidē būs klausāma intervija ar dueta "Nadja" dalībniekiem Eidenu Beikeru un Līa Bakarefu.

Eksperimentāli smagnējās mūzikas duets "Nadja" no Kanādas ir pāris ne tikai radošajā, bet arī privātajā dzīvē. Kopš 2005.gada, kad Beikers sāka saņemt arvien uzstājīgākus lūgumus uzstāties dažādās vietās pasaulē, abi muzicē kopā, jo idejas, kuras iesākumā viņš radīja vienatnē, koncertos realizēt būtu bijis ārkārtīgi grūti.

Kā minēts dueta mājaslapā, "Nadja" savā mūzikā aptver experimental/drone, ambient, shoegaze, kā arī doom metal žanrus", taču jāpiebilst, ka ne tikai.

"Domāju, grupām, kas muzicē klasiskā doom manierē, mūs var pielīdzināt noskaņas un atmosfēras kontekstā, taču Nadja's kompozīcija un struktūra ir pavisam citāda," komentē Beikers.

Beikers ir mūziķis un rakstnieks, kuru "Alien8recordings" nosaukuši par "vienu no diviem Kanādas apdāvinātākajiem abstraktās un elektroniskās mūzikas pārstāvjiem". Paralēli muzicēšanai sievas sabiedrībā Beikers uzstājas arī viens, kā arī eksperimentālā kolektīva "ARC" sastāvā. Beikers sadarbībojies arī ar citiem eksperimentālās mūzikas māksliniekiem. Īpaši izceļams fakts, ka Beikers komponējis mūziku Penderecka Stīgu kvartetam, kā arī Aksbridžas kamerkorim.

"Duetam 'Nadja' kaut kā izdodas doom metālu sakult postrokā un troksnī. [..] Reizēm Nadja var kļūt tikpat smagnēja, kā labākā industrial vai doom grupa, kuru jebkad iepriekš būsi dzirdējis. No otras puses, dažkārt liekas, ka viņi mikrofonu ir pavērsuši pret milzu bezdibeni un ļāvuši lentei fiksēt dvēseļu maigo čalošanu. Šādi radīto sajūtu telpa ir nevainojama un vilinoša," raksta Greisons Karrins (Grayson Currin) no "Pitchforkmedia.com" par albumu "Touched" (vērtējums 7.9 no 10).

Biļetes nopērkamas
www.bezrindas.lv
. Biļešu skaits ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!