Foto: Publicitātes foto

Svētdien Losandželosā tiks pasniegtas prestižās "Grammy" mūzikas balvas 82 kategorijās.

Britu popmūziķis Sems Smits, R&B dziedātāja Bejonsa un producents Farels Viljamss katrs ieguvuši pa sešām "Grammy" balvu nominācijām.

Visi trīs izpildītāji sacentīsies gada albuma kategorijā. Nominēts Smita debijas albums "In the Lonely Hour", Bejonsas ieraksts "Beyonce", Viljamsa "Girl", kā arī rokmūziķa Beka albums "Morning Phase" un britu dziedātāja Eda Šīrana "X".

22 gadus vecais Smits nominēts arī gada ieraksta, gada dziesmas, kā arī gada jaunpienācēja kategorijā.

Par labākā jaunā izpildītāja titulu sacenšas arī austrāliešu repere Igija Azīlija, britu poproka grupa "Bastille", kantrimūzikas dziedātāja Brendija Klārka un māsu trio no Kalifornijas "Haim".

Gada ieraksta balvai nominēta Smita dziesma "Stay With Me", popdīvas Teiloras Sviftas "Shake It Off", dziedātājas Meganas Treinoras hits "All About That Bass", Igijas Azīlijas dziesma "Fancy" un austrāliešu mūziķes Sias "Chandelier".

41 gadu vecais Viljamss tika nominēts "Grammy" balvām par savu albumu "Girl", kā arī piedalīšanos Šīrana un Bejonsas jaunāko albumu veidošanā.

Apbalvojumam kategorijā "Labākais klasiskās mūzikas albums" šogad nominēts arī Rīgā dzimušais vijolnieks un diriģents Gidons Krēmers un kamerorķestris "Kremerata Baltica" par Mečislava Veinberga darbu ieskaņojumu.

Greznajā ceremonijā uzstāsies dziedātāji Farels Viljamss, Sems Smits un Džons Līdžends, popdīva Madonna, austrāliešu smagā roka grupa AC/DC un citi izpildītāji.

57.ikgadējā "Grammy" balvu ceremonija norisināsies 8.februārī Losandželosā. To pārraidīs amerikāņu telekanāls CBS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!