Lai gan vairāki mūziķi interesējušies, pagaidām neviens Latvijas pārstāvis nav pieteicies dalībai nacionālajā atlasē Eirovīzijas dziesmu konkursam. Konkursa projekta vadītāja Latvijā Dita Torstere uzskata, ka šobrīd visi mūziķi nogaidot un piestrādājot pie savām jaunradītajām dziesmām.
Pieteikties var līdz 11.decembrim.

Latvijas skatītāji pirmo reizi ar iespējamiem 12 pretendentiem iepazīsies jau 27.janvārī, kad Latvijas Televīzijā būs pretendentu un viņu dziesmu iepazīstināšanas pārraide. Šobrīd interesi par konkursu izrādījuši Gunārs Kalniņš, Marija Naumova, Jānis Stībelis un citi.

Savukārt "Lattelekom" esot informējuši, ka principiāli esot gatavi iegādāties īpašu iekārtu skatītāju telefonakcijas veikšanas konkursa finālam, lai skatītāji spētu izteikt savu viedokli par Latvijas labāko dziesmu telefoniski. Pērn šāda iespēja skatītājiem bija liegta, jo to nevarēja noorganizēt tehnisku un citu apsvērumu dēļ.

Šajās dienās "Lattelekom" pārstāvji dodas uz Somiju, lai iepazītos ar piedāvājamo tehniku un lai izvērtētu tās pielāgošanas iespējas Latvijā, sacīja Torstere.

Ja iekārtu nevarēs iegūt, tiks veidotas neatkarīgās žūrijas, kuras noteiks Latvijas labāko dziesmu un arī paudīs Latvijas izvēli lielajā konkursā.

Nacionālās atlases konkurss notiks 24.februārī, ko varēs skatīt tiešraidē. Pagaidām nav zināms, kurā vietā notiks pasākums - vai kā pērn Latvijas Televīzijā, vai arī kādā no Latvijas klubiem, sacīja konkursa projekta vadītāja.

Šogad Eirovīzijas konkursā piedalīsies visas Baltijas valstis - pērn nepiedalījās Lietuva. Kopenhāgenā konkurss notiks futbola stadionā, kurā var būt vairāk nekā 50 tūkstoši skatītāju.

Jau ziņots, ka pērn Eirovīzijas konkursā trešo vietu ieguva "Prāta vētra" ar dziesmu "My Star".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!