Vērmanes dārzā 21. maijā notiks pasākums „LU Dārzs 2009”, kura ietvaros notiks arī LU jauno mūzikas grupu konkurss, portālu „Delfi” informē LU pārstāvji.

Jauno mūzikas grupu konkursa fināls sāksies 19:00 un tajā piedalīsies sešas grupas: „Melanna”, „Toms Londons”, „Dziļā nemaņā”, „Aerial Plant”, „Enduring Memories” un „Apéritif”.

Konkursa žūrijā darbosies Uldis Rudaks (žurnālists izdevumos „Diena”, „Mūzikas Saule”), Jānis Brunovskis (mūzikas producents, grupas „Zig Zag” mūziķis), Raimods Lagimovs (Universitātes Radio NABA raidījuma „Bitīt’ Matos” vadītājs un grupas „Inokentijs Mārpls” mūziķis), Jānis Daugavietis (mūzikas žurnālists un Universitātes Radio NABA raidījuma „Bitīt Mato”s vadītājs), Madars Štramdiers (Universitātes Radio NABA vadītājs), Krists Avots (LUSP priekšsēdētājs) un Zane Ozola (LUSP kultūras un sporta komisijas vadītāja).

Konkursa dalībnieki cīnīsies par vērtīgām balvām – ieraksta laiku Latvijas Radio studijā un uzstāšanās laiku Jauno studentu svētkos „Aristotelis 2009”, kā arī par citām vērtīgām balvām. Vakara īpašie viesi – vokāli instrumentālais ansamblis „7 pieauguši vīrieši”.

Pasākumu rīko LU Studentu padome (LUSP), un to plkst. 12:00 pie Vērmanes dārza strūklakas atklās LU rektors prof. Mārcis Auziņš, LUSP priekšsēdētājs Krists Avots un fakultāšu dekāni. Jau kopš 2004. gada LU Dārzs notiek divās daļās. Informatīvā daļa šogad norisināsies no 12:00 līdz 17:00. Šajā laikā skolēni un citi interesenti varēs izmēģināt savas debašu prasmes, pārbaudīt izturību cīņā ar viduslaiku bruņiniekiem, attapību, atbildot uz topošo pedagogu un psihologu sagatavotajiem personības testiem, drosmi, piedaloties ķīmiķu trakajos eksperimentos, un atklāt sevī citas īpašības, kas nepieciešamas ikvienam īstam LU studentam. Fakultāšu pārstāvji būs īpaši parūpējušies par dažādiem aktīviem pārsteigumiem, lai interesentiem būtu iespēja iepazīt studentu ikdienas dzīvi pēc iespējas daudzpusīgāk un pilnīgāk. Vērmanes dārzā visu dienu skanēs mūzika, būs iespēja iepazīt LU sportisko dzīves veidu, spēlēt milzu spēles un garšīgi paēst.

Papildus aktivitātēm, kas saistītas ar studijām dārzā būs arī sportiska rakstura nodarbības, kuras apmeklētājiem piedāvās LU Sporta servisa centrs. Interesantiem būs pieejams strītbola grozs, futbola vārti un šīs spēles meistaru paraugdemonstrējumi, kā arī LU deju grupas „Mango” priekšnesumi un citas aktivitātes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!