Foto: Publicitātes foto

Lai baudītu dzīvesprieka un enerģijas pilnu čigānu mūzikas koncertuzvedumu nav jādodas uz Franciju vai Balkānu valstīm, jo tieši šajā vasarā, 5.jūlijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis" uzstāsies pasaulē augsti novērtētā čigānu un klezmeru mūzikas apvienība "Les Yeaux Noirs" no Francijas. Pirmo reizi Latvijā akustiskā izpildījumā būs dzirdams tāda līmeņa klezmeru mūzikas ansamblis no Parīzes, portālu "Delfi" informē Vidzemes koncertzāles pārstāvji.

Koncertprogrammā "Melnās acis" tiks atskaņotas dziesmas jidišā. Ēriks Slabiaks akcentē, ka jidišs nav mirusi valoda: "Mans tētis spēlēja klavieres, tēvocis vijoli, ģitāru un basu, mēs dziedājām visu ko no Žorža Brasānsa līdz Ābramam Goldfādenam. Ir tik daudz muzikālu tiltu starp manu priekšteču pilsētiņām un Gēršvina Ameriku, ebreju svingu, dziedoņu dabiski atskaņotajām meldijām un teatrāļu asarainajām žēlabām. Jidišs ir dzīva valoda, kas palaikam labprāt aizņemas visā pasaulē pazīstamas melodijas. Es pazemīgi un labprātīgi vēlos piederēt šai jidiša būšanai."

Čigānu un klezmeru mūzikas vakarā uz skatuves kopā ar slaveno dziedātāju un vijolnieku Ēriku Slabiaku uzstāsies dziedātājs un ģitārists Fransuā Anastasio, akordeonists Dario Ivkovičs, basists Fransuā Lapesonī un sitaminstrumentālists Aidže Tafials.

Apvienība Les Yeux Noirs ir uzstājušies tādās prestižās zālēs kā Ņujorkas Symphony Space, Čikāgas Symphony Hall, Losandželosas "Hollywood Bowl", Vašingtonas Kenedija centrs, Monreālas "Spectrum", Sidnejas opernams un daudzi citi.

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv un Vidzemes koncertzāles kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!