Dziedātāji Zane Dombrovska un Juris Vizbulis ierakstījuši pirmo kopīgo duetu – Zigmara Liepiņa un Imanta Lasmaņa dziesmu "Pusnakts stundā", kas Latvijas radio stacijās dzirdama kopš 1. oktobra. Arī portāls "Delfi" piedāvā saviem lasītājiem noklausīties šo skaņdarbu.

Ja nav iespējams noklausīties dziesmu automātiski, spied šeit!

Pērnā gada nogalē mūzikla "Vestsaidas stāsts" uzvedumā uz vienas skatuves satikās Zane Dombrovska un Juris Vizbulis, kas šajā mūziklā atveidoja galvenās – Marijas un Tonija lomas. Pēc kopīgi nospēlētām un izdziedātām izrādēm, abu mūziķu sadarbība turpinājās un dziesma "Pusnakts stundā" ir pirmais abu jauniešu kopdarbs skaņu ierakstu studijā. Dziesmas ierakstā piedalījās arī Meldra, kuras ģitāras solo ir dzirdams šajā dziesmā.

Dziesma "Pusnakts stundā" pirmo reizi klausītāju vērtējumam tika nodota 1974. gadā, kad komponists Zigmars Liepiņš atrada Imanta Lasmaņa dzejoli "Pusnakts stundā". Dziesmas oriģinālversiju ieskaņoja Viktors Lapčenoks, Nora Bumbiere un ansamblis "Modo", bet šoruden tapušās versijas aranžētājs ir mūziķis Kristaps Krievkalns. Šī kompozīcija ir viena no spilgtākajām komponista Zigmara Liepiņa agrīnās daiļrades dziesmām.

Zanes Dombrovskas vārds jau vairākus gadus nav svešs Latvijas mūzikas pazinējiem – viņas diskogrāfijā ir albums "taa ES", kā arī galvenās lomas muzikālajā izrādē "Adata" Latvijas Nacionālajā teātrī un mūziklā "Vestsaidas stāsts". Savukārt Juris Vizbulis kopš debijas "Vestsaidas stāstā" ir spēlējis galveno lomu "Muzikālā teātra 7" izrādē "Makss un Morics", bet pavasarī viņš būs redzams vēl divu muzikālo izrāžu galvenajās lomās. Šobrīd Juris Vizbulis strādā pie sava pirmā studijas albuma.

No 10. līdz 18. novembrim Zane Dombrovska un Juris Vizbulis būs redzami mūzikla "Vestsaidas stāsts" atkārtotajā uzvedumā Ķīpsalas izstāžu kompleksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!