Foto: Publicitātes foto
Pēc ilga pārtraukuma publicēta jauna mūziķu Rolanda Ūdra-Baloža un Ilonas Balodes-Ūdres dziesma – meditatīvā kompozīcija "Klusumā". To publicēt bija paredzēts jau pirms gada – 2016. gada janvārī, bet plānus izjauca nelaimes gadījums, kurā cieta Rolands Balodis-Ūdris (Ūdrītis).

"Ūdris&Balode" – "Klusumā"

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/UdrisBalode_Klusumaa.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Lai arī dziesma "Klusumā'' plašākam klausītāju lokam tiek publiskota tagad, tai aiz muguras ir sarežģīts stāsts. Dziesmas ieraksts tika pabeigts grupas tuva drauga "The Hobos" basģitārista Mārtiņa Burkevica skaņu ierakstu studijā tikai dažas dienas pirms liktenīgās avārijas. Ilgu laiku Ūdris atradās uz dzīvības un nāves robežas. Ar šo ierakstīto skaņdarbu centos pamodināt Ūdri no komas reanimācijā un lūdzos, lai Ūdris paliktu dzīvs," stāsta Ilona Balode-Ūdre.

"Ūdris izdzīvoja. Tagad šai dziesmai ir apritējis vairāk kā gads." Kā min Ilona, daudz kas esot mainījies. Grupa "Ūdris & Balode'' šobrīd nekoncertē, jo Ūdris turpina cīnīties ar smagām nelaimes gadījuma sekām. Pagaidām par dziedāšanu un ģitāras spēlēšanu uz kādu laiku Ūdris vēl var aizmirst, bet Ilona tic uz visu labāko.

Dziesma "Klusumā'' ir īpaša. Tā ir arī aizsākums jaunam dziesmu ciklam – ar aizsaulē aizgājušā Ventspils dzejnieka Rūdolfa Liedaga kaislīgo un skaudro dzeju. Mūzikas autors ir Rolands Ūdris-Balodis, kā viesmākslinieks piedalījies grupas draugs, pianists un komponists Andris Jansons, kura saknes, tāpat kā Balodei, iestiepjas Ventspilī.

Grupa "Ūdris&Balode" aizsāka savu darbību 2010. gadā, kad mākslinieku pāris, presē plaši atspoguļotajā ceļojumā ar stopiem no Rīgas uz Pekinu, sāka muzicēt kopā uz ielām. Atgriežoties Latvijā, viņi nodibināja grupu.

Grupas sastāvs kopš sākotnes ir bijis nemainīgs. Ģitāra – Ivars Jercums, bass – Norberts Skraucis, bungas – Artis Orubs, kā arī Ūdris (balss, mūzika, vārdi) un Balode (balss, akordeons, mutes ermoņikas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!