Ziemassvētku gaidīšanas laikā dziedātājs Lauris Valters kopā ar Rīgas skolēnu pils kamerkori "Tonika" laidis klajā jaunu dziesmu "Baltā dvēsele" un aicina uz svētku koncertu 'Gaisma tevī", portālu "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.

Dziesmas "Baltā dvēsele" autori ir Egons Valters un Marta Bārbele. Video jaunajai dziesmai veidojis Kristaps Selga.

"Dziesma rada šo īpašo adventes laika noskaņu, kad esam gada vistumšākajās nedēļās, bet ar sveču gaismu, gaišām domām, mīļiem vārdiem varam sasildīt viens otru! Liels paldies kamerkorim "Tonika" un viņu diriģentei Ingai Cimiņai par skaisto sadarbību! Tāpat ļoti daudz komplimentu no manas puses tētim par dziesmu, kā arī Reinim Briģim un Kristapam Selgam un ikvienam, kurš ielicis savu artavu "Baltās dvēseles" tapšanas procesā!", tā par dziesmu saka Lauris Valters.

Koncerts "Gaisma tevī" notiks piektdien, 23. decembrī, plkst. 19.00 Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, Brīvības ielā 119.

Koncertā būs dzirdama arī Egona Valtera dziesma ar Klāva Elsberga vārdiem "Manā pasaulē", tāpat arī Laura Valtera dziesmas "Vieglums neaprakstāms", "Tad apstājas laiks" un citas. Skanēs arī Gunta Cimiņa, Jāņa Lūsēna, Mārtiņa Brauna, Jāņa Šipkēvica, Reiņa Sējāna u.c. latviešu komponistu Ziemassvētku noskaņu mūzika.

Līdzās kamerkorim "Tonika" un mūziķim Laurim Valteram koncertā piedalīsies kameransamblis, kura sastāvā Anna Berklāva (klavieres), Egija Veldre (flauta) un Elīza Sestule (čells), instrumentālā grupa Māra Vitkus vadībā un dziedātāja Zane Goiževska.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja bez maksas.

Kamerkoris "Tonika" šogad svin 50 gadu radošo jubileju, šis ir viens no jubilejas sezonas koncertiem. Ziemassvētku projekti kļuvuši par neaizstājamu tradīciju "Tonikā" – šis būs ceturtais gads, kad koris muzicē kopā ar kādu īpašo viesi. Iepriekšējos gados koris muzicēja gan ar dziesminieku Goran Gora, gan Daumantu Kalniņu un Mārtiņu Ruski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!