Neatkarīgās rokmūzikas kvartets "Židrūns" nodod klausītājiem pavasarīgo dziesmu "Tomiņš" no trešā studijas albuma. Tā vēsta par kādu prasījumu no dārzkopjiem un brīvā dabā nakšņotājiem Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas "laika vecim" Tomam Bricim.

"Židrūns" Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuvē ar mainīgu aktivitāti darbojas kopš 2004. gada. Grupa koncertos uzstājas ar savu oriģinālmūziku, kas žanriski sliekusies pankroka, garāžroka un posthārdkora virzienā, bet, gadiem ritot, nonākusi pie sava, kaut pastāvīgi mainīga, "indī" rokmūzikas skanējuma, vēsta apvienības pārstāvji.

Liela uzmanība "Židrūna" kompozīcijās tiek pievērsta dziesmu tekstiem, kuru pamatā ir gan pašu jaunrade, gan latviešu dzejnieku darbi – no Raiņa un Aivara Neibarta līdz Ingai Gailei.
Izdoti albumi "Židrūnam sāp" (izdevniecība "SKYR", 2008) un "Židrūns Dzeltenbaltdzeltenais" ("SKYR", 2010).

Pēc otrā albuma izdošanas grupa aizvadījusi gan darbības starpbrīdi, gan dalībnieka aiziešanu no kolektīva, gan jauna iesaistīšanos tajā. "Židrūnā" kopš 2012. gada spēlē Ulvis, Anrijs, Klāvs un Ritvars, kuri kopā sacerējuši un ieskaņojuši virkni kompozīciju. Lai arī jaunais albums sagatavots izdošanai, ieraksts garā iespiešanas procesa dēļ taustāmā un digitālā veidā tiks izdots agrā rudenī izdevniecības "I Love You Records" paspārnē.

Video veidojusi vizuālā māksliniece Linda Konone.

Grupa šovasar sola vismaz dažus koncertus, no kuriem viens plānots 12. augustā kopā ar Latvijas-ASV pankroka grupu "Mācītājs on Acid" Daugavpilī, klubā "Artilērijas pagrabi". Par citiem koncertiem tiks ziņots tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!