Foto: DELFI
Trīs dienas - no 19. līdz 21. jūlijam - Salacgrīvā notiks Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus".

Tajā uz "Tele2" skatuves uzstāsies "The xx", "Sigur Rós", "Two Door Cinema Club", "Imagine Dragons", "Crystal Castles", Tom Odell, Michael Kiwanuka, "Jauns mēness", Willy Moon, Elektro Guzzi, "Latvian Blues Band" un Iiris. Tāpāt festivālā kopā ar Iiris kā īpašie viesi uzstāsies grupa "Instrumenti".

Uz "Nordea" skatuves uzstāsies "Zodiaks", "!!!" ("chk chk chk"), C2C, "Palma Violets", "Charli XCX","Efterklang", "The Sound Poets", John Grant, "Team Ghost", "Suuns","No Ceremony", Darwin Deez, "Rasabasa" un "Twenty One Pilots".

Biļetes uz festivālu nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs, internetā un "Nordea" bankomātos visā Latvijā. Trīs dienu biļešu cena 37 lati, ar telts vietu - 41 lats.

Lai neapjuktu plašajā festivāla piedāvājumu klāstā, portāls "Delfi" apkopojis festivāla apmeklētājiem noderīgu informāciju par festivāla teriotiju, nokļūšanu festivālā un citām svarīgām lietām.

Kā nokļūt

"Positivus" festivāla norises vieta – Zvejnieku parks, Sporta iela 6, Salacgrīva, Latvija. Festivāls norisinās 120 kilometru attālumā no Rīgas Starptautiskās Lidostas un 110 kilometru attālumā no Rīgas centra.

"Positivus" festivāla ekspresis

Lai "Positivus" festivāla apmeklētājiem atvieglotu iespēju nokļūt festivāla norises vietā no Rīgas un mazinātu transportlīdzekļu sastrēgumus, uz festivāla norises vietu kursē īpaši autobusi – "Positivus Ekspreši".

Ņemot vērā iepriekšējo gadu lielo pieprasījumu, šogad eksprešu reisu skaits ir palielināts. Viena brauciena cena – četri lati.

"Positivus Ekspreša" atiešanas laiki no tirdzniecības centra "Olimpia" pieturas uz Salacgrīvu:

• ceturtdien, 18. jūlijā, plkst. 13
• piektdien, 19. jūlijā, plkst. 08:30, 12, 16 un 20
• sestdien, 20. jūlijā, plkst. 08:30 un 12

Autobusu atiešanas grafiks no pieturvietas Salacgrīvā pie festivāla teritorijas uz tirdzniecības centra "Olimpia" pieturu Rīgā:
Svētdien, 21. jūlijā 23:59
Pirmdien, 22. jūlijā 10 un 13:30

"Baltic Taxi"

Turpinot aizsākto tradīciju, "Positivus" festivāla faniem arī šogad būs iespēja ērtā un ātrā veidā nokļūt uz festivāla norises vietu Salacgrīvā ar "Positivus Ekspresi" vai "BalticTaxi" taksometru.

Ceļojuma kupons arī šogad maksā 47 latus braucienam līdz četriem pasažieriem vienā virzienā. Festivāla laikā apmeklētāju ērtībai "BalticTaxi" taksometri atradīsies viegli pieejamā un visiem sasniedzamā vietā pie otrās festivāla ieejas. Kuponus iespējams iegādāties jau iepriekš festivāla oficiālajā mājas lapā.

Kemperu īpašniekiem būs iespēja novietot kemperus tiem atsevišķi paredzētā stāvvietā "Merrild" telšu pilsētiņā. Kempera vieta ar elektrības pieslēgumu maksā 50 latus, savukārt kempera vieta bez elektrības pieslēguma – 30 lati. Kempera biļetes cenā ir iekļautas arī četras ieejas biļetes telšu pilsētiņā.

Ar auto

Personalizētu maršrutu iespējams izveidot ar Google Maps šeit!
Brauciens no Rīgas ilgst apmēram pusotru stundu.
Brauciens no Liepājas un Ventspils ilgst apmēram 5 stundas.
Brauciens no Aizkraukles, Jēkabpils un Daugavpils ilgst apmēram 3 - 4, 5 stundas.
Brauciens no Tallinas Igaunijā ilgst apmēram 3 stundas.
Brauciens no Viļņas Lietuvā ilgst apmēram 5 stundas.

Ar kemperi

"Positivus" festivāla apmeklētāji uz festivālu var doties arī ar kemperi.
Tā novietošanas iespējas un izmaksas "Merrild" telšu pilsētiņā ir šādas:
Kempera novietošana speciālā stāvvietā bez elektrības pieslēguma un telšu pilsētiņas ieejas aproces četriem cilvēkiem – 30 lati no kempera.

Kempera novietošana speciālā stāvvietā ar elektrības pieslēgumu un telšu pilsētiņas ieejas aproces četriem cilvēkiem - 50 lati no kempera.

Kemperi varēs novietot arī autostāvvietā, taču tur nav pieejama ne elektrība, ne arī īpaši atvēlēta vieta. Maksa – pieci lati par katru iebraukšanas reizi.

Ja kamperī atrodas vairāk par četriem cilvēkiem, piektajam un pārējiem apmeklētājiem jāiegādājas atsevišķa telšu pilsētiņas aproce.

NB! Kemperu vietu skaits telšu pilsētiņā ierobežots!

Ar sabiedrisko autobusu

Informācija par autobusu maršrutiem un kursēšanas laikiem no lielākajām Latvijas pilsētām pieejama šeit.

Autobusa pietura Salacgrīvā saucas "Salacgrīvas autoosta" – tā atrodas blakus degvielas uzpildes stacijai un diennakts veikalam. Skaties kartē šeit.

Autostāvvieta

Automašīnas varēs novietot speciāli izveidotā stāvvietā netālu no telšu pilsētiņas.

Maksa par autostāvvietas izmantošanu – pieci lati par katru iebraukšanas reizi neatkarīgi no autostāvvietā pavadīto stundu skaita.

Festivāla rīkotāji atgādina, ka celt teltis autostāvvietā ir kategoriski aizliegts.

Biežāk uzdotie jautājumi

Cik ilgi atvērta festivāla teritorija?

Positivus festivāla teritorija būs atvērta no 19. jūlija 12:00 līdz 22. jūlija 2:00.
Festivāla telšu pilsētiņa būs atvērta no 18. jūlija 17:00 līdz 22. jūlija 16:00.

Vai festivāla biļeti varēs iegādāties pie ieejas?

Jā, "Positivus" festivāla biļetes varēs iegādāties arī festivāla norises laikā pie galvenās ieejas festivāla teritorijā.

Vai jāiegādājas ieejas biļete arī bērnam?

Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja festivālā ir bez maksas, bet tikai pieaugušā pavadībā, kuram ir derīga ieejas biļete vai ieejas aproce.

Jauniešiem līdz 16 gadu vecumam jāiegādājas festivāla ieejas biļete par pilnu cenu un festivāla teritorijā jāatrodas pieaugušā pavadībā.

Vai festivāla teritorijā būs, kur atstāt bērnus?

Jā, bērnus varēs atstāt Bērnu pilsētiņā – īpaši izveidotā teritorijā.

Bērnu pilsētiņas darba laiki ir sekojoši: piektdien, 19. jūlijā 12:00 - 22:00; sestdien, 20. jūlijā 09:00 - 22:00; svētdien, 21. jūlijā 09:00 - 22:00.

Vai es varu iet ārā no teritorijas, cik bieži vēlos?

Jā. Ja ap roku ir derīga festivāla aproce, teritoriju var pamest un tajā atgriezties, cik bieži vēlies. Aproces var tikt pārbaudītas arī festivāla teritorijā vai teritoriju atstājot.

Ko darīt, ja aproce nokritusi, pazudusi vai sabojājusies?

Ja aproce ir pazaudēta vai tiek atzīta par nederīgu vai sabojātu (piemēram, sagrieztu, sašūtu, salīmētu, ar atlauztiem drošības slēdžiem), apmeklētājam nekavējoties jāatstāj festivāla teritorija un jāiegādājas jauna ieejas biļete, kas, ienākot festivāla teritorijā, tiks samainīta pret jaunu aproci.
Viltotas un bojātas aproces, kā arī aproces, kas platākas par rokas delmu, ir uzskatāmas par nederīgām.

Vai es drīkstu ņemt līdzi foto/video tehniku?

Festivāla teritorijā aizliegts ienest un izmantot profesionālās foto kameras (t.i., ar maināmiem objektīviem), kā arī profesionālās video kameras.

Profesionālo foto un video tehniku festivāla teritorijā drīkst izmantot tikai akreditēti preses pārstāvji, kuriem ap roku ir atbilstoša aproce un kaklā pakārta foto/video atļauju apliecinoša caurlaide.

Vai festivāla teritorijā atļauts ienest dzērienus un ēdienus?

Festivāla teritorijā aizliegts ienest jebkādus dzērienus un ēdienus.

Vai festivāla teritorijā būs pieejami bankomāti?

Jā, festivāla teritorijā būs pieejams "Nordea" bankomāts.
Tomēr iesakām laikus nodrošināties ar pietiekamu skaidras naudas daudzumu.
Pārējie festivāla teritorijai tuvākie bankomāti Salacgrīvā atrodas DUS Statoil Viļņu ielā 4 (Citadele), Ostas ielā 1 (Citadele) un Rīgas ielā 2 (SEB).

Vai festivāla teritorijā varēs norēķināties ar maksākumu kartēm?

Jā, atsevišķās tirdzniecības vietās tas būs iespējams.

Ko darīt, ja festivālā esmu savainojies vai rodas veselības problēmas?

Festivāla teritorijā atradīsies divi medpunkti, kuros profesionāli mediķi apstrādās brūces, kā arī sniegs neatliekamo medicīnisko palīdzību. Medpunkti atradīsies netālu no ieejām festivāla teritorijā.

Ko darīt, ja esmu pazaudējis vai atradis mantas?

Festivāla laikā atrastās mantas var nodot un meklēt festivāla informācijas centrā, kas atradīsies teltī netālu no galvenās ieejas festivāla teritorijā.

Pazaudētās mantas pēc festivāla noteiktu laiku būs pieejamas pie organizatoriem. Sūti e-pastu uz adresi info@positivusfestival.com, aprakstot pazudušo lietu, un mēs centīsimies palīdzēt.

Kur es drīkstu celt savu telti?

Teltis celt atļauts tikai telšu pilsētiņā. Stingri aizliegts teltis celt autostāvvietā un festivāla teritorijā.

Vai telšu pilsētiņā jāmaksā par telts vietu?

Katram telšu pilsētiņas iemītniekam jāiegādājas sava ieejas biļete, neatkarīgi no cilvēku skaita teltī. Lai iekļūtu un uzturētos telšu pilsētiņā, apmeklētājiem jābūt derīgai festivāla ieejas aprocei un telšu pilsētiņas aprocei. Telšu pilsētiņas aproci varēs saņemt apmaiņā pret telšu pilsētiņas ieejas biļeti.

Vai telšu pilsētiņā būs mantu glabātuve?

Nē. Telšu pilsētiņa tiks apsargāta, taču organizatori neuzņemas atbildību par telšu pilsētiņā atstātajām mantām, to nozaudēšanu vai sabojāšanu.

Neatstājiet teltīs vērtīgas lietas (naudas makus, automašīnas atslēgas u.c.)!

Vai telšu pilsētiņā būs tualete un duša?

Jā, telšu pilsētiņā būs pieejamas tualetes. Par atsevišķu samaksu varēs izmantot dušu.

Kur es drīkstu novietot savu auto, mikroautobusu vai kemperi?

Transporta līdzekļus (automašīnas, mikroautobusus, autobusus) būs iespējams novietot atsevišķā, speciāli izveidotā stāvvietā netālu no telšu pilsētiņas, otrpus Via Baltica šosejai.

Kemperiem būs speciāli izveidotas stāvvietas ar elektrības pieslēgumu "Merrild" telšu pilsētiņas teritorijā. Aicinām ņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots.

Cik maksās autostāvvieta un kempera novietošana?

Maksa par autostāvvietas izmantošanu – pieci lati par katru iebraukšanas reizi, neatkarīgi no autostāvvietā pavadīto stundu skaita.

Autostāvvietas maksa kemperim, ja to novieto "Merrild Telšu" pilsētiņā, ir 30 lati (bez elektrības pieslēguma) un 50 lati (ar elektrības pieslēgumu). Cenā ietilpst četras ieejas biļetes kempera iemītniekiem, pārējiem kempera iemītniekiem jāiegādājas atsevišķa telšu pilsētiņas biļete.

Ja kemperi novieto parastajā autostāvvietā, maksa ir tāda pati kā par automašīnas novietošanu un nav nekādu papildu izmaksu no kempera iemītniekiem.

Vai es drīkstu celt telti blakus savai automašīnai?

Drošības apsvērumu dēļ autostāvvietā aizliegts uzsliet teltis, taču nakšņošana automašīnā ir atļauta.

Ko darīt, ko labāk nedarīt...

Ko darīt?

1. Centies kaut uz mirkli apmeklēt visas, arī tev nepazīstamu mūziķu uzstāšanās, lai pēc tam nebūtu jānožēlo, ka esi ko palaidis garām!
2. Kad tevi fotografē – neslēpies un nedusmojies, bet gan liec lietā savu visžilbinošāko smaidu! Iespējams, pēc tam sevi redzēsi festivāla mājas lapā!
3. Nodrošinies pret visa veida laika apstākļiem! Ņem līdzi saules aizsargkrēmu, pretodu līdzekli, saules brilles, peldkostīmu, lietusmēteli, siltāku kārtu u.c. Lai arī "Positivus" festivāls norisinās izcilā vietā, kur dubļi un peļķes ir retums, katram gadījumam paķer gumijas zābakus!
4. Nodrošinies ar visāda veida salvetēm – tās neticamā veidā spēj būt noderīgas visnegaidītākajos mirkļos un uzlabot labsajūtu!
5. Pavelc zem apģērba peldkostīmu vai peldbikses – tā būs ērtāk, jo jūra ir dažu minūšu gājienā un, lai atveldzētos, tev nebūs jāskrien pārģērbties uz telšu pilsētiņu.
6. Uzmani galvu no sakaršanas un laikus parūpējies par savu īpašu Positivus festivāla cepuri, kas gan pasargās no saules, gan ļaus tev izcelties starp citiem apmeklētājiem ar savu neatkārtojamo stilu!
7. Savu dārgāko un mīļāko apģērbu, apavus un aksesuārus labāk atstāj mājās!
8. Rūpējies par vidi – neatstāj aiz sevis atkritumus, tiem ir paredzētas tvertnes, kas pietiekamā skaitā būs izvietotas visā festivāla teritorijā!
9. Neaizmirsti par ūdeni! Festivālu veterāni no sirds iesaka: jādzer ne tikai alus, bet arī pietiekamā daudzumā ūdens, lai organisms spētu izturēt līdz festivāla beigām!
10. Droši ņem līdzi savu futbolbumbu vai frisbiju – tas ir lielisks veids, kā sadraudzēties ar citiem festivāla apmeklētājiem!

Ko nedarīt?

1. Saki "nē", ja tev sveši cilvēki piedāvā pamēģināt vai iegādāties narkotiskas vielas – sekas var būt neparedzamas.
2. Neatstāj teltī viegli kūstošas lietas (šokolādi, lūpu krāsu, acu zīmuļus u.c.) uz visu dienu – lai vakarā nebūtu nepatīkami un lipīgi pārsteigumi!
3. Neatskaņo skaļu mūziku no rītiem (festivāla dienā rīts ilgst līdz 12!) – cieni tos, kuri vēlas pagulēt vai tie, kuriem sāp galva.
4. Neiekārtojies pārāk ērti guļammaisā, ja pirms tam neesi pārliecinājies, ka tā patiešām ir tava telts. Un vislabāk pārliecinies divreiz!
5. Nepalaid garām savas iemīļotākās grupas – pārliecinies divreiz par to uzstāšanās laikiem un atzīmē tās grupas, kuras tu noteikti vēlies dzirdēt!
6. Nestaigā pa festivāla teritoriju basām kājām – tā izvairīsies no sagrieztām, sadurtām vai citādi savainotām pēdām!

'Positivus' festivāla oficiālie noteikumi

Derīgu biļešu īpašniekiem ir tiesības atrasties festivāla teritorijā tad, ja tie ievēro Positivus festivāla noteikumus.

Festivāla teritorija apmeklētājiem ir atvērta no 19. jūlija 12 līdz 22. jūlija 2 (laiki var tikt precizēti).

Festivāla telšu pilsētiņas teritorija apmeklētājiem ir atvērta no 18. jūlija 17 līdz 22. jūlija 16.

Līdz ar festivāla biļešu iegādi apmeklētājs piekrīt, ka festivāla norises laikā viņš var tikt fotografēts un filmēts un viņa attēls var tikt izmantots komerciālos un reklāmas nolūkos bez atlīdzības izmaksas vai autortiesību piemērošanas.

Festivāla norises vietā apmeklētāji var tikt pakļauti personas, personisko mantu un dokumentu pārbaudei.

Festivāla biļetes un aproces

Vienas dienas biļetes ir derīgas:
Piektdien, 19. jūlijā no 12 līdz 20. jūlija 5
Sestdien, 20. jūlijā no 9 līdz 21. jūlija 5
Svētdien, 21. jūlijā no 9 līdz 22. jūlija 2.

Laiki var tikt precizēti.

Trīs dienu festivāla biļetes ir derīgas no piektdienas, 19. jūlija 12 līdz pirmdienas, 22. jūlija 2.

"Merrild telšu pilsētiņas" biļetes ir derīgas tikai kopā ar derīgu trīs dienu festivāla biļeti. "Merrild telšu pilsētiņas" biļetes ir derīgas no ceturdienas, 18. jūlija 17 līdz pirmdienas 22. jūlija 16.

Pirms ienākšanas festivāla teritorijā, apmeklētājs apmaiņā pret derīgu ieejas biļeti saņems tai atbilstošu festivāla aproci. Visiem festivāla apmeklētājiem, atrodoties festivāla teritorijā, jābūt derīgai festivāla aprocei, tās var tikt pārbaudītas arī festivāla teritorijā vai teritoriju atstājot. Ja aproce tiek atzīta par nederīgu vai sabojātu, apmeklētājam nekavējoties jāatstāj festivāla teritorija.

Festivāla aproci aizliegts nodot citām personām.

Lai ieietu un uzturētos festivāla teritorijā, derīga ir tikai aproce, kas uzlikta uz rokas.

Viltotas un bojātas (piemēram, sagrieztas, sašūtas, salīmētas vai atlauztiem drošības slēdžiem), kā arī aproces, kas ir platākas par rokas delmu, ir uzskatāmas par nederīgām un tiks konfiscētas, bez tam šādas aproces īpašniekam tiks liegta ieeja festivāla teritorijā.

Biļešu un aproču viltotāji, kā arī tie, kas iesaistījušies biļešu vai aproču viltošanā, tiks saukti pie kriminālatbildības.

Jauniešiem līdz 16 gadu vecumam festivāla teritorijā jāatrodas vecāku vai likumīgo aizbildņu uzraudzībā.

Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja festivālā ir bez maksas, ja tos uzrauga vecāki vai likumīgi aizbildņi, kuriem ir derīga festivāla biļete.

Neierašanās gadījumā nauda par biļetēm netiek atgriezta.

Noteikumi festivāla teritorijā

Festivāla teritorijā atļauts piedalīties visos festivāla pasākumos un koncertos, iekļūstot visās festivāla zonās, kas pieejamas apmeklētājiem (izņemot speciālajās zonās).

Festivāla apmeklētājiem atļauts ienest un izmantot neprofesionālās foto kameras (t.i., tādas, kurām nav maināmi objektīvi).

Festivāla teritorijā aizliegts:

1. lietot atklātu uguni (tai skaitā sveces, grilus, eļļas lampas, lāpas u.tml.);
2. lietot, pārdot un uzglabāt narkotiskās vielas;
3. ievest dzīvniekus;
4. veikt komercdarbību festivāla teritorijās, iepriekš to rakstiski nesaskaņojot ar festivāla organizatoriem;
5. filmēt un veikt skaņu ierakstus, to iepriekš nesaskaņojot ar festivāla organizatoriem;
6. dalībniekiem, kas jaunāki par 18 gadiem - iegādāties alkoholu un cigaretes;
7. festivāla apmeklētājiem, kas jaunāki par 16 gadiem laika posmā no 22 līdz 8 uzturēties festivāla teritorijā bez vecāku vai likumīgu aizbildņu uzraudzības;
8. ar savu uzvedību apdraudēt citu apmeklētāju drošību un veselību.

Festivāla teritorijā aizliegts ienest:

1. profesionālo foto un video tehniku (ar maināmiem objektīviem);
2. jebkāda veida lietussargus;
3. narkotikas;
4. pārtikas produktus, alkoholiskus dzērienus, kā arī bezalkoholiskus dzērienus;
5. lielgabarīta priekšmetus;
6. citus priekšmetus, kas var apdraudēt citu apmeklētāju ērtības vai drošību (piemēram, ieročus, sprāgstvielas, nažus, gāzes baloniņus, stikla priekšmetus utml.).

NB! Neatļauto priekšmetu un produktu uzglabāšana ārpus festivāla teritorijas pie apsardzes vai festivāla organizatoriem nav paredzēta.
Jautājumu un neskaidrību gadījumā griezieties pie festivāla darbiniekiem un viņi centīsies Jums palīdzēt!

Festivāla programma un interaktīvā karte

Ar detalizētu programmu var iepazīties šeit. Savukārt festivāla teritorijā orientēties palīdzēs festivāla interaktīvā karte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!