Foto: Kadrs no video

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2Annas" šonedēļ viesosies festivālā "Laba Daba" un jaunnedēļ piedalīsies "Rīgas svētki 2016" ar īpašiem kino seansiem un radošajo dabnīcu bērniem. Darbnīcu programmas mazākajiem skatītājiem ļaus gan iepazīt un izzināt, gan arī izokšķerēt plašo īsfilmu pasauli.

Šo sestdien, 6. augustā, Starptautiskajā mūzikas festivālā "Laba Daba" no plkst. 10:00 "2Annas Kino Zālīte" vērs durvis ar aizraujošu īsfilmu rīta seansu bērniem. Filmu galveni varoņi – putni un mākoņi, kaķi un degunlācīši, pulksteņmeistari un citi fantastiski tēli – rotaļīgi stāstīs piedzīvojumus un notikumus "iz dzīves". No plkst. 13:00 un atkārtoti plkst. 19:00 Latviešu īsfilmu seanss visai ģimenei pētīs dzīvi Roņu salā, ilustrēs Latviešu modes un pucēšanās tendences, dosies ceļā no lidlauka līdz pamestām laivu stacijām, kā arī cīnīsies ar tarakāniem vannasistabā un mēģinās izsekot neparastu draudzeni. Detalizēta programma meklējama "2Annas" mājaslapā.

Savukārt, atsaucoties uz slavenās multfilmas "Fantadroms" galveno varoni Indriķi XIII un viņa lielo šķaudīšanu, gaidot Rīgas svētkus, "2Annas" izsludina konkursu "Meklējam Latvijas lielāko šķavu". Konkursa dalībniekiem ir iespēja laimēt studijas "Dauka" multfilmu izlasi. Lai piedalītos konkursā, jāuzņem video ar "lielāko šķavu", jāievieto vietnē "Facebook" vai "Instagram", lietojot atsauci uz "2Annas" un pieliekot tēmturi #2annasšķava. Video jāpublicē līdz 12. augustam.

Šķavas tālās atbalsis izskanēs Rīgas svētkos, kad norisināsies "2Annas" radošā darbnīca bērniem "Lai skan kino!". 14. augustā kinoteātrī K-Suns bērni aicināti tikties ar multfilmas "Fantadroms" Indriķi XIII, lai no jauna radītu skaņu celiņu aizraujošajiem kosmosa piedzīvojumiem. Bērnu radošo ideju un darbīgo roku palīgi šoreiz būs kā tradicionāli un ne tik tradicionāli skaņu radošie priekšmeti, tā arī sitaminstrumentu pasniedzējs Migels Hernandezs (Miguel Hernandez). Sīkāku informāciju iespējams atrast Rīgas svētku mājaslapā.

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2Annas 2016" notiks Rīgā no 27. septembra līdz 2. oktobrim, un festivāla 21. jubilejas gadā aktuālā tēma būs "Klejotāji".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!