Turpinoties balvu sezonai, jeb tā tā saucamajam "ceļam uz Oskariem", 26.janvārī sadalītas ASV Producentu ģildes (PGA) godalgas, un par gada labāko filmu tika atzīta Bena Afleka lente "Argo". Dienu vēlāk – 27. janvārī "Argo" saņēmusi arī Kinoaktieru (SAG) ģildes balvu kā labākā filma.

"Argo" sacenšoties par abām šīm balvām konkurējusi ar citām šobrīd aktuālām filmām, kuru vidū ir Kventina Tarantino "Atsvabinātais Džango", Anga Lī "Pī dzīve", Stīvena Spīlberga "Linkolns", Ketrīnas Bigelovas "Operācija: 30 minūtes pēc pusnakts", mūzikls "Nožēlojamie" un citas.

Līdz ar šiem panākumu "Argo", kas jau saņēmusi gada labākās drāmas "Zelta globusu", kā arī kritiķu asociācijas gada labākās filmas godalgu un citus apbalvojumus, nostiprina izredzes saņemt arī ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" gada labākās filmas kategorijā. Lai arī "Oskara" nomināciju skaita ziņā "Argo" atpaliek no tādām filmām kā "Linkolns" un "Pī dzīve", panākums Producentu ģildes balvu pasniegšanā Bena Afleka režisēto spiegu trilleri nostāda līderpozīcijā, jo pēdējos piecus gadus pēc kārtas Producentu ģildes gada labākās filmas laureāti ir sakrituši ar uzvarētājiem Kinoakadēmijas gada labākās filmas kategorijā.

Uz svinīgo Producentu ģildes ceremoniju "Beverly Hilton" viesnīcā Losandželosā bija ieradušies divi no trim "Argo" producentiem, proti, Bens Afleks, kurš ir arī filmas režisors un titullomas izpildītājs, un Grants Heslovs. Trešais producents ir aktieris un režisors Džordžs Klūnijs, kurš uz ceremoniju nevarēja ierasties, jo atrodas Berlīnē.

"Lai arī visi man novēlēja saņemt "Oskara" nomināciju režisora kategorijā, un es to nesaņēmu, es biju vīlies. Tomēr tad es saņēmu kritiķu asociācijas balvu un vēlāk arī "Zelta globusu", un tagad PGA balvu!" balvu sezonas notikumus un panākumu Producentu ģildes balvu sadalē komentē Bens Afleks, piebilstot, ka Taad atliek gaidīt ASV Kinoakadēmijas godalgu pasniegšanu, kas notiks 24.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!