Foto: Publicitātes attēls
Visu augustu, trešdienu vakaros Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārzā šķūnī sadarbībā ar Rīgas Starptautisko filmu festivālu "2Annas" notiks studentu kino vakari, piedāvājot gan latviešu, gan ārzemju topošo kino profesionāļu īsfilmu programmu, portālu "Delfi" informē LU pārstāvji.

Četros vakaros kino šķūnī izrādīs īsfilmu programmu "Studentu kino vasara". To veido īsfilmas, kuras pēdējo gadu laikā radījuši Latvijas Kultūras akadēmijas audiovizuālās mākslas - filmu režijas un producēšanas maģistra studenti, kā arī filmu nozares studenti no Portugāles, Igaunijas.

Pirmajā seansā, kas notiks trešdien, 9. augustā, plkst. 19.00 LU Botāniskā dārza šķūnī izrādīs Ivo Skanstiņa filmu "Medību diena", Lienes Lindes filmu "Septiņas neveiklas seksa reizes", Dāvja Dreimaņa "Baroni" un Rinalda Zelta īsfilmu "Silts klusums".

Arī 16. augustā kino mīļi vārēs gūt priekšstatu par tendencēm Latvijas kino, noskatoties četru jauno režisoru, Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu, darbus. 23. augustā izrādīs Portugāles filmu skolas "Esad Caldas da Rainha" studentu darbus, savukārt 30. augustā – Baltijas Filmu un Mediju skolas filmu programmu.

Studentu kino vakaru apmeklētājiem ieeja Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ar 30% atlaidi. Atlaide darbojas no plkst. 18.00.

Īsfilmu programma "Studentu kino vasara" ieskandinās rudenī gaidāmo Rīgas Starptautisko filmu festivālu "2Annas". Līdzās festivālam "2Annas" rīko arī atvērtas diskusijas, piedalās dažādos kultūras pasākumos, kā arī katru gadu dažādās Latvijas vietās demonstrē spilgtākos darbus no festivāla iepriekšējo gadu programmām. Kā allaž "2Annas" tiecas popularizēt īsfilmas formātu, mudinot to aplūkot nevis kā pakāpienu uz pirmo pilnmetrāžas darbu, bet gan kā apzinātu, konsekventu izvēli - augstvērtīgu mākslas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!