Foto: Publicitātes attēli
Jaunākais Džeimsa Kamerona veikums "Avatar" pārspējis režisora 1997. gada kinozāļu hītu "Titāniks", kļūstot par visu laiku ienesīgāko filmu, raksta ārvalstu prese.

"Titānika" rekords bija 1.843 miljardi ASV dolāru, ko "Avatar" ieņēmumi ir pārspējuši šīs nedēļas sākumā, informē filmas izplatītāji "20th Century Fox"

Jau ziņots, ka episkā piedzīvojumu filma "Avatar" ir arī visu laiku dārgākā filma kino vēsturē. Tās veidošanai un mārketingam iztērēti līdz 500 miljoni ASV dolāru. Tāpat "Avatar" pēc parādīšanās uz ekrāniem kļuvusi par visātrāk miljardu nopelnījušo filmu.

"Avatar" šobrīd ir arī skatītākā filma Latvijas kinoteātros, vēsta "ForumCinemas".

Atgādinām, ka pagājušonedēļ "Avatar" saņēma "Zelta globusu" kā labākā filma, bet Džeimss Kamerons tika pie balvas kā labākais režisors. Filma ir arī viena no visvairāk aprunātajām un prognozētajām kandidātēm uz šī gada "Oskariem"

Kamerona jaunā filma vēsta par kādu bijušo jūras kājnieku, kas piebiedrojas citplanētiešu armijai, kura aizstāv savu planētu no cilvēku invāzijas. Iepriekš Kamerons atzinis, ka filmas iecere lolota 14 gadus, bet tās veidošanā ieguldīts četrus gadus ilgs darbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!