No 28. maija kinoteātrī “Coca Cola Plaza” sāks demonstrēt Džeimsa Kamerona filmu “Titāniks: Dzelmes rēgs”, kas veidota ar augstākās kvalitātes 3D efektiem, DELFI ziņo “Acmefilm”.
Oskara balvas ieguvējs Džeims Kamerons dodas uz leģendārā kuģa “Titāniks” atdusas vietu Atlantijas okeānā. Režisors un viņa komanda - pasaulē zinošākie vēstures un kuģniecības eksperti, nirēji, inženieri radījuši neaizmirstamu filmu par “Titāniku”. Izmantojot jaunākās tehnoloģijas, kas izgatavotas īpaši šai ekspedīcijai, filmas veidotājiem bija iespējams aplūkot visu vraku ne tikai no ārpuses, bet arī kuģa interjeru un gūt neaizmirstamus iespaidus, aplūkojot leģendāro laineri tādu, kāds tas izskatās pēc 100 gadu atdusas okeāna dzelmē. Filma tiek veidota IMAX 3D sistēmā.

IMAX ir pasaulē, sevišķi Amerikas Savienotajās valstīs pazīstama kino kvalitāte, arī kinoteātru tīkls, kas aprīkots ar speciāliem ekrāniem, filmu projektoriem, īpašu skaņas sistēmu, kas skatītājiem ļauj pilnībā izjust uzfilmētā visniansētākās detaļas. Lai izbaudītu elpu aizraujošos iespaidus, IMAX 3D tehnoloģija ir speciali piemērota cilvēka redzei. Skatoties uz objektu, katra acs redz salīdzinoši atšķirīgus attēlus. Smadzeņu darbības rezultātā bilde tiek „salikta kopā” un kā rezultātā iespējams to redzēt trīs dimensijas. IMAX skatītājam piedāvā piedalīties ekspedīcijā uz Everestu, pacelties kosmosā, noskatīties “Rolling Stones” koncertu tuvplānā, kopā ar Maiklu Džordanu ietriekt bumbu grozā vai doties jūras dzelmēs kopā ar Džeimsu Kameronu. Tikai ar IMAX tehnoloģijām ir iespējams izjust klātbūtni notikumā.

Kā pastāstīja “Acmefilm” pārstāve Inta Rozīte, lai IMAX 3D kinoteātru kvalitāti piemērotu klasiskam kinoteātrim un arī daudz zāļu kinoteātrī “Coca Cola Plaza” būtu iespējams izrādīt gaidāmo filmu, uz Rīgu tiks vests īpašs projektors, brilles skatītājiem un speciāls ekrāns, kas pārklāts ar sudraba kārtu un nodrošina maksimālu attēla refleksiju skatītājiem izdalītajās brillēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!