Foto: Reuters/Scanpix

Holivudas aktieris Džonijs Deps Austrālijas "terjeru karu" uzskatot par "diezgan uzjautrinošu", trešdien atklājis kinozvaigznes draugs Miks Duhans.

Piedzīvojumu filmu sērijas "Pirates of the Carribean" ("Karību jūras pirāti") jaunākā turpinājuma uzņemšanas laikā Austrālijā Deps mitinās pieckārtējā motosacīkšu pasaules čempiona Duhana mājā.

Kā jau ziņots, Deps aprīlī ar privāto lidmašīnu ieveda Austrālijā savus Jorkšīras terjerus Pistolu un Bū, nedeklarējot tos un neveicot likumā noteikto karantīnas procedūru. Austrālijas lauksaimniecības ministrs Bārnabijs Džonss piedraudēja, ka Austrālijā Depa suņiem draudot iemidzināšana, tāpēc tie tika nogādāti atpakaļ ASV.

Duhans brīdina, ka notikušā un lielās tam pievērstās uzmanības dēļ turpmāk varētu rasties grūtības piesaistīt pasaulslavenas kinozvaigznes. "Man šķiet, ka Austrālijai būs grūtāk piedabūt cilvēkus uz šejieni doties, ja turpināsies tādā pašā garā," viņš sacīja drošas braukšanas kampaņas atklāšanā Brisbenā.

Motobraucējs arī noraidīja medijos izskanējušās baumas, ka Deps esot steigā aizlidojis uz ASV, lai "glābtu brūkošo laulību" ar aktrisi Amberu Hērdu. Patiesībā Deps esot devies uz meitas Lilijas Rozas 16.dzimšanas dienu, viņš norāda.

"Manuprāt, viņam tas šķiet diezgan uzjautrinoši," Duhans teica par nesenajiem notikumiem. "Turklāt valsts pamešana, lai apciemotu meitu, ir tik milzīgi jaunumi. Viņš ir asprātīgs puisis, taču man šķiet, ka viņu sarūgtina mediju uzstājība."

Pirmdien Austrālijas Senāta komitejas sēdē tika spriests par Depa un Hērdas pārkāpuma nopietnību. Lauksaimniecības ministrijas pārstāvji un senatori vienojās, ka situācija esot "ļoti nopietna". Viņi apliecināja, ka aktierim draud cietumsods vai arī naudassods līdz 250 000 ASV dolāru (227 730 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!