Holivudas kinozvaigzne Endija Makdauela, galvenās lomas atveidotāja filmā "Četras kāzas un vienas bēres", ieradusies Čehijā, kur pamestā padomju armijas karabāzē ziemeļaustrumos no Prāgas, gruvešu un izdegušu ēku vidū viņa piedalās jaunas filmas tapšanā.
Loma franču filmā "Harrison's Flowers" līdz šim ir lielākais pārbaudījums Makdauelas aktrises karjerā - dramatiskajā stāstā viņa tēlo amerikānieti, kas 90. gadu sākumā dodas meklēt savu vīru fotoreportieri, kurš tiek uzskatīts par bojā gājušu karā Horvātijā.

Līdz šim Makdauela tēlojusi galvenokārt romantiskās komēdijās, taču šī loma solās būt pagrieziena punkts viņas aktrises karjerā.

Filma būs stāsts par kara šausmām, kas 90.gados piemeklēja Balkānus. Šo konfliktu laikā bijušajā Dienvidslāvijā gāja bojā arī daudzi žurnālisti un fotoreportieri, kas atspoguļoja šos asiņainos 20. gadsimta beigu notikumus.

Loma šajā filmā no aktrises prasa arī lielu fizisku izturību. Viņa stāsta: "Es visu dienu pavadu, guļot dubļos, lietū, nosalusi līdz nāvei, un tas palīdz spēlēt lomu, jo nekas vairs nav jātēlo."

"Šī noteikti ir visgrūtākā loma .. Man jāspēj paveikt tik daudz. Karš ir briesmīgs. Pat filmā karš ir briesmīgs," uzskata Makdauela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!