Starp "Channel 4" un "Warner Brothers" noslēgtais līgums paredz, ka "FilmFour" nākamo trīs gadu laikā uzņems vismaz septiņas filmas, kuru budžets būs lielāks nekā 13 miljoni sterliņu mārciņu katrai, informē "Empire Online".
Pirmā no šīm filmām būs pēc Sebastjana Folka bestsellera veidotā drāma par mīlu karalaika Francijā "Šarlote Greja", kurā galveno lomu tēlos Keita Blanšeta.

"Chanel 4" direktors Maikls Džeksons par šo līgumu runāja, Karaliskajā televīzijas biedrībā nolasot ikgadējo Fleminga lekciju. "Mūsu mērķis ir kļūt par ietekmīgāko studiju Lielbritānijā, kas filmu veidotājiem ļautu pacelties no digitālo videofilmu līmeņa līdz Holivudas līmenim, neatstājot Lielbritāniju," teica Džeksons.

Viņš arī norādīja, ka savienība ar "Warner Bros." dos "FilmFour" lielākas radošās un finansiālās iespējas. "Warner Brothers" uzņemtās filmas izplatīs Ziemeļamerikā, bet "FilmFour" – pārējās teritorijās.

Pirms dažām dienām "FilmFour" informēja, ka ieplānotajām filmām izdevies savākt īstu amerikāņu un austrāliešu kinozvaigžņu galaktiku. Bez Keitas Blanšetas, kas filmēsies jau pieminētajā "Šarlotē Grejā", Endija Makdauela piekritusi tēlot komēdijā "Sad Fucker”s Club" ("Skumjo drāzēju klubs"), bet Hārvijs Keitels un Tobijs Magvairs filmēsies galvenajās lomās vēsturiskajā piedzīvojumu filmā "Džeks Šepards un Džonatans Vailds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!