Foto: Publicitātes foto
Lai gan līdz gada beigām vēl ir vesels mēnesis, ietekmīgais biznesa žurnāls "Forbes" jau nosaucis šā gada finansiāli neveiksmīgākās filmas.

Saraksta augšgalā ierindojas pretrunīgi vērtētā drāma "Piektā vara" ("The Fifth Estate") par ne mazāk pretrunīgo "Wikileaks" dibinātāju Džulianu Asanžu. Tās veidotājiem pēc filmas iznākšanas izdevies "sakasīt" vien 21% no filmēšanas un reklāmas izdevumiem.

Jau rakstīts, ka "Piekto varu" uzņēmis oskarotais režisors Bils Kondons, bet galvenajā lomā filmējies angļu aktieris Benedikts Kamberbačs. Savukārt pārējās lomās iejutās starptautiska aktieru komanda - Daniels Brīls, Deivids Tjūliss, Morics Bleibtro, Lora Linnija, Stenlijs Tuči un citi.

Uz patiesiem notikumiem balstītās filmas uzņemšana izmaksājusi 28 miljonus ASV dolāru, taču līdz šim tā atpelnījusi vien sešus no tiem.

Daudz spīdošāk nav klājies arī Silvestra Stalones asa sižeta detektīvfilmai "Kā lode galvā" ("Bullet to the Head"), kuras veidošanai iztērēti 25 miljoni ASV dolāru, bet vēlāk ieņemti tikai deviņi jeb aptuveni 36%.

Savukārt trillerim "Paranoja" ("Paranoia") nav palīdzējis pat Harisona Forda un Gerija Oldmena duets, atnesot vien 39% no ieguldītā jeb 13,5 miljonus ASV dolāru, lai gan filmas budžets bija veseli 35 miljoni ASV dolāru.

Piedāvājam iepazīties ar pilnu "Forbes" publicēto 2013. gada neveiksmīgāko filmu sarakstu:

1. The Fifth Estate - atgūti 21% no izdevumiem
2. Bullet To The Head - atgūti 36% no izdevumiem
3. Paranoia - atgūti 39% no izdevumiem
4. Parker - atgūti 49% no izdevumiem
5. Broken City - atgūti 54% no izdevumiem
6. Battle Of The Year - atgūti 55% no izdevumiem
7. Getaway - atgūti 58% no izdevumiem
8. Peeples - atgūti 60% no izdevumiem
9. RIPD - atgūti 60% no izdevumiem
10. The Big Wedding - atgūti 63% no izdevumiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!