Kino triloģijas "Gredzenu pavēlnieks" pēdējā daļa "Karaļa atgriešanās" kļuvusi par trešo visu laiku finansiāli veiksmīgāko filmu.
Režisora Pītera Džeksona kino eposs jau tagad visā pasaulē nopelnījis 942,7 miljonus dolāru, un gaidāms, ka miljarda robežu filma pārsniegs pēc tam, kad to no 14. februāra sāks izrādīt Japānā.

Vairāk par "Karaļa atgriešanos" nopelnījusi tikai 1997. gada filma "Titāniks" un 2001. gadā iznākusī "Harijs Poters un filozofu akmens".

Finansiāli veiksmīgāko filmu pirmajā desmitniekā ir arī abas pirmās "Gredzenu pavēlnieka" daļas - "Gredzena brālība" un "Divi torņi".

"Karaļa atgriešanās" izpelnījusies gan fanu, gan kritiķu uzslavas un pretendē uz Oskaru gada labākās filmas kategorijā.

Pavisam "Karaļa atgriešanās" nominēta 11 Kinoakadēmijas balvām, tostarp arī labākā režisora un labākā adaptētā scenārija kategorijā.

Filma jau saņēmusi četrus "Zelta globusus", to vidū arī gada labākās filmas kategorijā, bet Pīters Džeksons saņēmis "Zelta globusu" kā labākais režisors.

"Gredzenu pavēlnieka" noslēguma daļa triumfēja arī žurnāla "Empire" balvu pasniegšanas ceremonijā, kur tā tika atzīta par gada labāko filmu, bet Džeksons saņēma Amerikas Kinorežisoru ģildes (DGA) balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!