Foto: AFP/Scanpix
Dāņu režisors Lars fon Trīrs paudis, ka pieņem jebkuru sodu, ko viņam uzliks Kannu kinofestivāla organizatori par skandalozajiem izteikumiem, kuros it kā tika paustas simpātijas nacistiskās Vācijas līderim Ādolfam Hitleram, raksta ārvalstu prese.

Fon Trīra viedokli ceturtdien žurnālistiem atklājusi viņa jaunākās filmas "Melancholia" producente Meta Foldeidžere.

"Tas ir organizatoru ziņā, izlemt, kas ir festivālam labs un kas nē," skandalozā kinomeistara viedokli skaidro producente.
Jau ziņots, ka Kannu kinofestivāla organizatori lēmuši Larsu fon Trīru izraidīt no šī gada festivāla un paziņojuši par "persona non grata". Tomēr viņa jaunākā filma joprojām ir prestižā kinofestivāla konkursa programmā un teorētiski var iegūt galveno balvu – "Zelta palmas zaru".

Atgādinā, ka incidents notika trešdien, filmas " Melancholia" preses konferencē, pēc tam, kad fon Trīram tika uzdots jautājums par viņa vācu saknēm.

"Es patiesi gribēju būt ebrejs, bet tad atklāju, ka patiesībā esmu nacists. Ziniet, tāpēc, ka mana ģimene bija vācu izcelsmes, Hartmaņi, par ko es arī biju diezgan priecīgs," smaidot sacīja fon Trīrs.

"Es saprotu Hitleru. Es domāju, viņš neapšaubāmi izdarīja daudz slikta, bet varu iztēloties, kā viņš beigās sēdēja savā bunkurā," teica fon Trīrs.

Kannu kinofestivāls noslēgsies 22. maijāar Kristofa Onorē muzikālo drāmu "Beloved".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!