Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 17. oktobra, Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt amerikāņu ironiski smeldzīgo drāmu "Tiesnesis" ("The Judge").

Filmas sižets stāsta par labi atalgoto un pašpārliecināto advokātu Henku Palmeru, kuram pēkšņi jāatgriežas dzimtajā mazpilsētā uz mātes bērēm.

Uzzinājis, ka viņa tēvs, pilsētas tiesnesis Džozefs Palmers, ar kuru viņam jau sen pārtrūkušas attiecības, tiek turēts aizdomās par slepkavību, Henks apņemas noskaidrot patiesību un aizstāvēt savu tēvu tiesā. Viņam jāmērojas spēkiem ar juristu Dvaitu Dikhemu, kurš par katru cenu apņēmies iesēdināt veco vīru aiz restēm.

Filmas režisors Deivids Dobkins ("Nelūgtie viesi") ir sapulcinājis lielisku aktieru ansambli: "Oskara" nominantus Robertu Dauniju junioru ("Šerloks Holmss", "Dzelzs vīrs") un Veru Farmigu ("Augstu gaisā", "Ļaunuma izsaukšana"), kā arī "Oskara" laureātus Robertu Divālu ("Krusttēvs", "Mūsdienu apokalipse") un Billiju Bobu Torntonu ("Sling Blade", "Monstru balle").

No radošās komandas īpaši izceļami ir filmas operators - "Oskara" laureāts Janušs Kaminskis ("Glābjot ierindnieku Raienu", "Linkolns") un mūzikas autors - 12 reizes "Oskaram" nominētais Tomass Ņūmens.

Filmas uzņemšana izmaksājusi 50 miljonus ASV dolāru, no kuriem pirmajā filmas izrādīšanas nedēļā ASV atpelnīta jau vairāk nekā viena trešdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!