Latviešu režisores Astras Zoldneres dokumentālā īsfilma "Melleņu gari" ("Blueberry Spirits") ir iekļauta prestižajā Starptautiskā Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivāla programmā. Īsfilma "Melleņu gari" piedzīvos savu pasaules pirmizrādi Leipcigā šī gada 1. novembrī, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

"Melleņu gari" ir poētiska dokumentālā īsfilma par romu ģimeni, kura vasaras pavada Kurzemes mežos, lasot un pārdodot ogas. Ievācot meža ražu, romi dalās ar spoku stāstiem, kurus paši mežā piedzīvojuši. Mistiskajos un noslēpumainajos stāstos pamazām atklājas romu cīņa par identitāti, mēģinot sabalansēt pagātni un tagadni, kā arī tradicionālo un moderno dzīvesveidu.

Filmu Leipcigā pārstāvēs režisore Astra Zoldnere, producents un operators Kaspars Braķis, kā arī scenārija autors Rons Rosenbergs (Šveice). Filmas radošā komanda uzsver, ka Leipcigas kinofestivāls ir nozīmīga vieta ar plašu potenciālu, kurā sākt filmas "Melleņu gari" festivālu turneju, savukārt Latvijā filmu paredzēts izrādīt nākamgad. Filma tapusi studijā "Fly For Film"

1955. gadā dibinātais Leipcigas festivāls ir vecākais un joprojām viens no nozīmīgākajiem dokumentālā kino festivāliem pasaulē. Šogad festivāla žūrija noskatījās aptuveni 3300 filmas, no kurām 179 tika iekļautas oficiālajā atlasē. Plašāka informācija par festivālu – mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!