Foto: RIA Novosti/Scanpix
Sestdien, 18. maijā, 54 gadu vecumā mūžībā aizgājis Krievijas kinorežisors Aleksejs Balabanovs (attēlā), kurš lielāko atpazīstamību iemantojis kā kulta filmu "Brālis" un "Brālis 2" režisors.

Kā vēsta Krievijas mediji, par režisora nāvi paziņojis producents Sergejs Šeļanovs. Balabanova nāves iemesls pagaidām nav zināms, bet neoficiāla informācija liecina, ka režisors piedzīvojis sirdstrieku un ieslīdzis bezsamaņā.
Tuvinieki mēģinājuši sniegt viņam pirmo palīdzību, bet bez panākumiem, un viņš nomiris, tā arī nenākot pie samaņas.

Balabanovs ir tādu filmu kā "Брат", "Брат-2", "Война", "Жмурки", "Мне не больно", "Груз 200" un citu režisors un tiek vērtēts kā viens no mūsdienu spilgtākajiem un vadošajiem Krievijas kino industrijas pārstāvjiem. 

Pēdējā režisora filma ir "Я тоже хочу", kas pirmizrādi piedzīvoja aizvadītā gada Venēcijas kinofestivālā. Par šo filmu Balabanovs saņēma arī labākā režisora titulu pērnā gada Sanktpēterburgas kino festivālā.

Savā pēdējā intervijā Krievijas izdevumam "Вечерная Москвa" režisors pastāstījis, ka viņš tic Dievam, un tāpēc uzskata, ka pēc šīs dzīves cilvēks nokļūst kaut kur citur, bet viņš pats vēloties nonākt paradīzē.

"Es nezinu, vai paradīzē ir garlaicīgi, vai nav. Es gribu redzēt tēti, un viņa dēļ es esmu gatavs arī pagarlaikoties debesīs," atzinis režisors.

Pēdējā laikā Balabanovs arī bija medijiem stāstījis, ka vairs filmas neuzņems.

"Visdrīzāk, ka vairāk Alekseja Balabanova filmu nebūs. Man ir tādas priekšnojautas. Lai gan es esmu uzrakstījis scenāriju jaunai filmai, un tas, manuprāt, nav slikts," savā pēdējā intervijā atklājis Balabanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!