Foto: EPA-AFI
Pazudušās kinobalvas "Oskars" svētdienas vakarā atrastas vietā, kurā nevienai Holivudas zvaigznei neienāktu prātā tās meklēt - atkritumu tvertnē aiz kāda lielveikala Losandželosas Koriataunas rajonā.
Policija informēja, ka gandrīz visas 55 apzeltītās statuetes, kas pagājušajā nedēļā tika nozagtas kravu pārvadāšanas kompānijas noliktavā, atdevis kāds vīrietis, kurš tās uzgājis aiz veikala "Food 4 Less" un piezvanījis vietējai televīzijas kompānijai, kura savukārt izsaukusi policiju.

Policijas pārstāvis sacīja, ka "Oskaru" atradējs Villijs Fulgīrs tiekot nopratināts.

Televīzijas sabiedrība KCBS ziņoja, ka Fulgīrs atkritumu tvertnēs aiz lielveikala atradis 10 kastes un iekrāvis tās savā automašīnā. Kad Fulgīrs kastes atvēris un ieraudzījis to saturu, viņš piezvanījis televīzijas sabiedrībai, kas savukārt par notikušo informējusi policiju. Tas noticis tieši nedēļu pirms 26.marta, kad ieplānota "Oskaru" pasniegšanas ceremonija.

Ja šis atradums palīdzēs aizturēt un notiesāt "Oskaru" zagli, Fulgīrs var saņemt 50 000 dolāru (29 700 latu) lielu atlīdzību, ko bija izsludinājusi kravu pārvadāšanas kompānija.

Pat Holivudas scenāristi nespētu izdomāt labāku sižetu - statuetes, kuras tiek pasniegtas greznajā Akadēmijas balvu ceremonijā, tiek nozagtas no kravu kompānijas noliktavas Losandželosas piepilsētā Belā divas nedēļas pirms pasākuma.

Lai netraucētu izmeklēšanai, Kinoakadēmija par "Oskaru" pazušanu vairākas dienas klusēja, bet pēc tam izsludināja zagļu meklēšanu. Tika izveidota īpaša policijas vienība, kuras uzdevums bija atklāt zādzību. Izmeklēšanā tika iesaistīts Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), tika atklāta īpaša informācijas telefona līnija un izsludināta 50 000 dolāru liela atlīdzība zagļu uzrādītājam.

Par spīti notikušajam, Kinoakadēmijas izpilddirektors Brūss Deiviss žurnālistiem paziņoja, ka nevar būt ne runas par to, ka balvu pasniegšanas ceremonija, ko ik gadus noskatās aptuveni miljards cilvēku visā pasaulē, varētu nenotikt kā ieplānots.

Viņš norādīja, ka Akadēmijas rīcībā ir vairāk nekā 20 "Oskaru" un to izgatavotāja kompānija "R.S. Owens Co." līdz ceremonijai pagūtu izgatavot 25 līdz 30 trūkstošo "Oskaru".

Katra "Oskara" statuete ir 34 centimetrus gara un sver 3,8 kilogramus. Tās tiek izgatavotas no īpaša alvas un citu metālu sakausējuma, kas pēc tam tiek noklāts ar varu, niķeli, sudrabu un 24 karātu zeltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!