Foto: Publicitātes foto

Pērnā gada visvairāk skatītā Latvijas kinofilma "Izlaiduma gads" ceturtdien, 17.decembrī, piedzīvos DVD un tiešsaistes pirmizrādi, kļūstot pieejama visplašākajam interesentu lokam, informē filmas režisors Andris Gauja.

Šim notikumam par godu plānota prezentācija, kur dienas gaismu piedzīvos ainas, kas neietilpst oficiālajā filmas montāžā.

Prezentācijas laikā filmēšanas grupa apbraukās "Izlaiduma gada" filmēšanas vietas, demonstrējot tajās ainas, kas dažādu iemeslu dēļ nav iekļautas filmas oficiālajā montāžā. "Tur ir momenti, kas savā ziņā sit pušu "filmas oficiālo montāžu"," atzīst filmas režisors Gauja. Iemeslus, kāpēc attiecīgās ainas nav līdz šim publiskotas, viņš sola atklāt prezentācijā.

Filmas DVD prezentācija kulminēs 17. decembra plkst. 20 mūzikas veikalā "Randoms" Vecrīgā, kur ikviens ir aicināts nākt iepazīties ar filmas taustāmajām kopijām, iegūt autogrāfus no filmas autoriem, nobaudīt "Izlaiduma gada" īpašās lielizmēra vafeles, kuras dalīs ķīmijas skolotāja Ināra jeb Liena Šmukste, un nodoties džezam, kas skanēs no vinila platēm mūzikas skolotāja Ulda jeb Gata Gāgas izpildījumā.

Pasākumā piedalīsies arī filmas režisors Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, aktieri, filmas vairāki "pelēkie kardināli" un daudzi citi filmas tapšanā iesaistītie cilvēki.

Paralēli DVD prezentācijai 17. decembra vakarā filma "Izlaiduma gads" piedzīvos pirmizrādi arī vairākos tiešsaistes medijos: "Vimeo.com", kur filma no 17. decembra būs pieejama visā pasaulē, tāpat arī "LMT Straumē", kur 17. decembra vakarā filmu ikviens varēs noskatīties bez maksas. Filmā neiekļuvušās ainas turpmāk būs publiski pieejamas bez maksas. Jau tuvākajā laikā filma būs pieejama "Lattelecom" interaktīvās un interneta televīzijas video nomās.

"Izlaiduma gads" ir iekļuvis visu laiku skatītāko Latvijas filmu "TOP 10", ierindojoties astotajā vietā. Kā atzīst SIA "Forum Cinemas" Filmu izplatīšanas nodaļas vadītāja Ilze Roķe, šis tops tiek veidots kopš 1993. gada. Patlaban filmu ir noskatījušies jau vismaz 100 000 cilvēku.

"Izlaiduma gads" ir guvusi plašu starptautisku atzinību, piedaloties prestižos pasaules kinofestivālos Monreālā, Čikāgā, Maskavā, Bergenā, Monsā, Otavā, Vīnē, kā arī speciālajos seansos Berlīnē, Londonā, Minhenē, Frankfurtē, Luksemburgā, Amsterdamā un daudzās citās Eiropas un Ziemeļamerikas pilsētās.

"Izlaiduma gads" ir spēlfilma, kas ir veidota dokumentālā stilistikā, "imitējot realitāti". Tā stāsta par jaunu skolotāju Zani, kas aiziet par tālu savos centienos nodibināt draudzību ar audzināmo klasi, nokļūstot sarežģītā personisko attiecību mezglā. Filmai ir vecuma ierobežojums - 16 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!