Foto: RIA Novosti/Scanpix
No šodienas līdz 19.aprīlim kinoteātrī "KSuns" notiks otrais Rīgas pasaules filmu festivāls, kurā tiks demonstrēti seši pilnmetrāžas un četri īsformāta kinodarbi, kā arī notiks nozīmīgu vizuālo antropologu vieslekcijas un tikšanās ar dokumentālo filmu veidotājiem.

Festivāla filmu programmas vadmotīvs šogad ir "Reālā režija", un tās kurators ir Tallinas Universitātes Antropoloģijas nodaļas vadītājs Karlo Kubero.

Programmā iekļautie kinodarbi iepazīstinās ar neparastiem Indijas, Indonēzijas, Jaungvinejas, Krievijas, Peru, Meksikas un Latvijas iedzīvotāju stāstiem. Pēc katra filmas seansa sekos jautājumu un atbilžu sesija ar filmas veidotājiem.

Rīgas Pasaules filmu festivāls ceturtdienas vakarā tiks atklāts ar Karlo Kubero ievadvārdiem un 1914 gada filmas "Starp galvu medniekiem" seansu. Pēc seansa sekos saruna ar filmas restauratoriem Āronu Glāsu un Bredu Evansu.

Kā festivāla noslēguma filma ir izvēlēta godalgotā "Stori tumbuna - senču stāsti", kurā iemūžināts režisora un etnomuzikologa Pola Volframa ceļojums pie laku cilts Papua-Jaungvinejā.

Visas festivāla filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar tulkojumu latviešu valodā. Lekcijas un sarunas ar filmu režisoriem notiks angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!