Pagājušajā nedēļā Taizemē par grāvēju kļuvusi filma par transvestītu volejbola komandu. "Satree Lek" jeb Dzelzs Sieviete stāsta patiesu stāstu par komandu no Lampangas pilsētas, kas 1996.gadā negaidot uzvarēja valsts volejbola čempionātā.
Sporta fani steidzās skatīties spēles, kurās parastos volejbolistus apspēlēja vīrieši ar sievišķīgām krūtīm, kas ārpus sporta zāles staigāja parūkās un augstpapēžu kurpēs. Čempionkomandas dalībnieki gaidīja, ka saņems uzaicinājumus spēlēt valsts izlasē, taču konservatīvie sporta funkcioāri, kas uztraucās par Taizemes tēlu, transvestītus atstāja novārtā.

Vīlušies, komandas dalībnieki pameta lielo sportu. Kinorežisors Jongjuts Tongkongtuns cer palīdzēt komandai iegūt pelnīto atzinību un mainīt sabiedrības attieksmi pret Taizemes transvestītiem, kas tiek dēvēti par "katoeys".

Taizemes kino un televīzijas filmās diezgan bieži tiek attēloti transvestīti, taču parasti viņi tiek parādīti komiski un izsmejami tēli. Taču tagad viņi kļuvuši par filmas galvenajiem varoņiem, turklāt filma gūst lielus finansiālus panākumus.

"10 dienu laikā mēs esam nopelnījuši 60 miljonus bahtu (vienu miljonu mārciņu)," aģentūrai "Reuters" sacījha Jongjuts. "Es uzņēmu šo filmu tāpēc, ka apbrīnoju viņu sportistu talantu, un vēlos, lai cilvēki pieņem viņus tādus, kādi viņi ir."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!