Foto: Publicitātes foto
Reinis, Dana un viņu meitiņa Emma ir "Debess" mājā mītoša ģimene, kura savu idilli ir radījusi, pretojoties patērētājsabiedrības uzspiestajām dzīves normām. Dokumentālajā filmā par Kurezmes mežā dzīvojošo ģimeni ir iemūžināts stāsts par cilvēka un dabas mijiedarbību, stāsts par brīvību, par to kā mainot savas dzīves prioritātes ir iespējams atrast sevi un sava gara brīvību.

Kā portālu "Delfi" informē filmas veidotāji, Reinis un Dana ir izvēlējušies savas ģimenes saknes veidot Kurzemes meža ielokā, prom no citu acu skatieniem un viedokļiem.

"Pirmā diena. Iekraujam tačkā lāpstu, telti, ķīniešu lēto izkapti un iestumjam to šajā pļaviņā, kur zāle ir augusi 20 gadus. Stāvējām kādu brīdi, skatījāmies apkārt un sapratām – šeit mēs dzīvosim," atmiņās, kā tas viss sākās, dalās ģimenes galva Reinis.

Augot Emmai, aug arī Emmas vecāki un jaunatklātā pasaule tiem apkārt. Izmaiņas, kas skar ģimeni dzīvojot meža ielokā ir devuši ģimenei gara brīvību.

"Arī man šīs pavadītās četras dienas, dzīvojot meža ielokā un filmējot dokumentālu filmu par laimīgu ģimeni, kuri atraduši savu īsto vietu, bija neaprakstāmas. Celšanās piecos no rīta reizē ar saullēktu, lieliskas sarunas un pārdomas par visu, kas notiek tev apkārt. Tas noteikti paliks atmiņā uz ilgu laiku!" savā pieredzē dalās dokumentālās filmas autors Jānis Dunkurs.

Dokumentālā īsfilma "Debess" skatāma šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!