Foto: Publicitātes foto
Kinematogrāfistu grupa radījusi pirmo pilnībā ar viedtālruni uzņemto pilnmetrāžas filmu "Uneasy Lies the Mind" ("Sarežģītie saprāta meli").

Kā vēsta ārvalstu mediji, viena no problēmām, ar kuru nācies saskarties 88 minūtes garās filmas veidotājiem, ir telefona jūtība pret gaisa temperatūru - viedtālrunis atteicies darboties aukstumā, kad filmēšana notikusi kalnos, taču operators izkļuvis no nelāgās situācijas, sildot tālruni padusē.

Filmas budžets ir 10 000 ASV dolāru. Sākotnēji filmas veidotāji vēlējušies filmēt darbu ar 16 mm lenti, taču budžets bijis pārāk mazs - nācies meklēt alternatīvas. Tā filmas radītāji nolēmuši izmantot "Iphone 5" un adapteri "Turtle Back".

Pirmizrādi filma piedzīvos 8. martā Sanhosē, bet 9. martā to izrādīs kinofestivālā Ostinā.

Filmas sižets norisinās ap Pīteru - topošo kinozvaigzni. Viņam ir viss - bagātība, slava un skaista sieva. Taču, kad pie laimīgās ģimenes ciemos ierodas divi labākie Pītera draugi, filmas varoņus pārņem paranoja, skaudība, gaismā nāk seni noslēpumi, par kuriem nevienam nekas nebūtu jāzina.

Drīz vien daži filmas varoņi kļūst aizvien noslēgtāki un pievēršanas alkoholam un narkotikām, lai pagātni atstātu pagātnē.

Filmas stāstu skatītājiem pastāsta kāds aplaupīts un cietsirdīgi piekauts vīrietis. Mirstot klaja lauka vidū, viņš cenšas no atmiņu fragmentiem salikt kopā notikušā ainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!