Foto: Publicitātes foto
Latvijā dzīvojošā un strādājošā krievu režisora Vitālija Manska filma "Saules staros" Triestes Starptautiskajā kinofestivālā saņēmusi galveno balvu dokumentālā kino konkursā, informēja režisora pārstāve Marta Bite.

Triestes kinofestivālā šogad bija iekļautas labākās 2015. gadā uzņemtās filmas, tostarp divas no tām iepriekš saņēmušas balvas "Zelta balodis" Leipcigā. Manska filma konkursā startēja kopā ar Eiropas kinoakadēmijas balvas nominantiem, Amsterdamas Starptautiskā dokumentālā kinofestivāla un citu prestižu kino festivālu dalībniekiem.

Latvijā šīs filmas pirmizrāde ir gaidāma 12. aprīlī, un to rādīs kinoteātrī "Splendid Palace".

Filmas norises vieta ir Ziemeļkoreja, un tā stāsta par ideālu dzīvi ideālā valstī un par to, kā šajā utopiskajā dzīves etalonā tiek ievadīti jauni, ideāli cilvēki. Filma rāda, cik daudz pūļu Ziemeļkorejas pilsoņi velta, lai uzturētu šo ideālo pasaules kārtību – katrs korejietis pašaizliedzīgi ziedo tam savu dzīvi.

Režisors filmā parāda ideāla radīšanas procesu – galvenā varone, ideālu vecāku meita, gatavojas pievienoties Bērnu Savienībai. Viņas vecāki strādā ideālos uzņēmumos, dzīvo ideālā dzīvoklī, kas atrodas ideālas pilsētas centrā. Drīz meitene kļūs par daļu no ideālas sabiedrības, ko mūžīgi apspīd saule kā varenā tautas līdera Kima Ir Sena simbols.

Filmas skaņu režisors ir piredzējušais Latvijas filmu nozares profesionāļiem Anrijs Krenbergs, mūzikas autors – latviešu komponists Kārlis Auzāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!