Foto: Publicitātes foto
Filma "Filma 43" ("Movie 43") "triumfējusi" kā pērnā gada sliktākā filma, saņemot "Zelta aveni" kopumā trīs kategorijās. Tā ieguvusi titulus "Sliktākā filma", "Sliktākais scenārijs" un "Sliktākais režisors".

"Filma 43" sastāv no vairāk nekā desmit komisku fragmentu salikumiem, kuru katru veidojuši citi scenāristi un režisori. Līdz ar to "Zelta aveni" kopumā ieguvuši 20 filmas scenāristi un 13 režisori.

Trīs kategorijās šo godu nedodošo balvu saņēmis arī tēva un dēla tandēms filmā "Atgriešanās uz Zemes" ("After Earth").  "Sliktākā aktiera" titulu ieguvis Vila Smita dēls Džeidens Smits, par "Sliktāko otrā plāna aktieri" izvēlēts pats Vils Smits, kā arī abi divi balvu ieguvuši kategorijā "Sliktākais aktieru sastāvs".

"Sliktākās aktrises" tituls šogad piešķirts Taileram Perijam par lomu filmā "Māmiņas Ziemassvētki" ("A Madea Christmas").

"Sliktākās otrā plāna aktrises" negodu saņēmusi Kima Kardašjana par nospēlēto lomu filmā "Temptation: Confessions of a Marriage Counselor".

Savukārt "Zelta aveni" par "Sliktākais kādas citas filmas turpinājumu vai atkārtojuma mēģinājumu" ("Worst Prequel, Remake, Rip-off or Sequel") saņēma filma "Vientuļais reindžers" ("The Lone Ranger") ar Džoniju Depu galvenajā lomā.

Pērn par gada sliktāko filmu tika atzīta "Krēslas" sāgas noslēdzošā filma "Rītausma. 2.daļa" ("The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2"), bet tās galvenās lomas atveidotāja Kristena Stjuarte ieguva gada sliktākās aktrises apbalvojumu. Filma kopumā saņēma balvas septiņās nominācijās.

Savukārt vēl gadu iepriekš Holivudas filma "Džeks un Džila" ("Jack and Jill") sasniedza jaunu rekordu, tiekot novērtēta par sliktāko filmu visās kategorijās, tostarp par abu galveno lomu nebaudāmu tēlojumu "Zelta aveni" saņēma Adams Sandlers. Viņš sliktākā aktiera titulu ieguva arī pērn par darbu filmā "Svētdienas tētuks" ("That's My Boy"). Filma saņēma arī sliktākā scenārija balvu.

"Zelta avene" tiek pasniegta kopš 1980.gada, un tradicionāli tās ieguvēji tiek nosaukti dienu pirms Amerikas Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!