No 18. decembra Dailes teātrī notiks tradicionālie Ziemassvētku koncerti, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Sapludinot kristietības un pagānisma tradīcijas, koncerta pirmajā daļā izskanēs latviešu saulgriežu dziesmas un garīgās tautasdziesmas. Savukārt 2. daļā skanēs dziesmas, ko rakstījuši komponisti, kuri sadarbojušies ar Dailes teātri – Raimonds Pauls, Juris Karlsons, Arturs Maskats, Raimonds Tiguls, Kārlis Lācis, Juris Kaukulis, Aigars Grāvers, Valts Pūce, Jānis Lūsēns, Imants Kalniņš, Uldis Stabulnieks, Mārtiņš Brauns, Zigmars Liepiņš un Juris Vaivods. Starp tām būs arī vairāki pirmatskaņojumi.

Koncertā piedalīsies Rēzija Kalniņa, Ērika Eglija, Ieva Pļavniece, Kristīne Nevarauska, Inita Dzelme, Artūrs Skrastiņš, Artis Robežnieks, Aldis Siliņš, Gints Andžāns, Kristaps Rasims un Valdis Liepiņš.

Ziemassvētku koncerta režisore ir debitante Dailes teātrī Inese Mičule. Viņa koncertu veido kopā ar muzikālo vadītāju Juri Vaivodu, scenogrāfi un kostīmu mākslinieci Ievu Kauliņu un horeogrāfi Ingu Raudingu.

Koncertā piedalīsies arī mūziķi Kristīne Kārkle-Puriņa (vijole), Laima Jansone (kokle), Edgars Kārklis (dūdas, akordeons, stabule) un Gatis Valters (ģīga, mandolīna).

Ziemassvētku koncerti Dailes teātrī notiks 18. un 25. decembrī plkst. 18.00, 19. un 26. decembrī plkst. 15.00, kā arī 21., 22., 23., 28., 29. un 30. decembrī plkst. 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!