No 12.oktobra līdz 17.oktobrim Daugavpilī aizritēs Teātra nedēļa ar devīzi "Ne dienu bez teātra!", informēja Daugavpils teātra administrācijā.
12.oktobrī plkst.18.30 Daugavpils teātrī būs skatāma pēc Maksima Gorkija lugas "Vasa Žeļeznova" motīviem iestudētā divcēlienu drāma krievu valodā "Visas manas cerības…". Tā ir drāma ar humoru, kurā notikumu nav mazāk kā meksikāņu seriālos, saka izrādes režisors Semjons Losevs. Viņš uzskata, ka šodienas skatītāji ir ļoti noilgojušies pēc īstas klasikas. Savukārt laba klasika īstajā brīdī pati prasās pēc iestudēšanas.

13.oktobrī plkst.12 teātrī tiks "Spēlēta Īkstīte". Tā būs muzikāla pasaka divos cēlienos, kas tapusi pēc attiecīgas Hansa Kristiana Andersena pasakas motīviem. Izrāde iestudēta teātra krievu trupā. "Ļika tikko saņēmusi Īkstītes lomu skolas izrādē, bet, uzzinot noslēpumu, kuru māmiņa līdz šim baidījusies viņai atklāt, meitene aizbēg no mājām un nokļūst …pasakā!" stāsta izrādes režisore Diāna Romanoviča.

Tās pašas dienas vakarā plkst.18.30 teātrī būs skatāma pēc Letrēza darba motīviem tapusī izrāde "Kas ir bērna tēvs?". Tā ir pirmā komēdija, kas tapusi, sadarbojoties viesrežisoram no Maskavas Mihailam Mamedovam ar teātra latviešu trupu. "Kas ir bērna tēvs?" ir dzirkstoši franču joki latviešu valodā divos cēlienos.

14.oktobrī plkst.18.30 pēdējo reizi būs skatāma pēc Reja Kūnija darba motīviem tapusī divcēlienu komēdija krievu valodā "Viesnīca mīļākajiem". Izrādes režisors Mihails Mamedovs. Premjerministra palīgs uzaicina uz viesnīcas numuru sekretāri. Tam vajadzētu sekot svecēm, šampanietim un… Šoreiz notiek citādāk - sākas pavisam ne romantisks notikumu karuselis, kurā iesaistās gan viesnīcas personāls, gan abu mīlas alkstošo likumīgās otrās puses, gan arī "gandrīz vai īsts" mironis. Nav nejaušība, ka romantiskajam vakaram izvēlēts tieši 13.numurs.

15.oktobrī plkst.18.30 teātrī būs skatāma pēc Beļecka darba motīviem tapusī jauniešu izrāde divos cēlienos "Fanes". Izrādes režisors Jurijs Losevs. Izrāde ir par fanātisku aizrautību, kas rodas, meklējot cilvēku, kuru varētu mīlēt "pa īstam". Viņš var būt arī dziedātājs no iemīļotās grupas. Šis stāsts ir par situāciju, kad savam elkam fanes vēlas tuvoties "pat par daudz".

16.oktobrī plkst.17 sāksies pēc Faiko darba motīviem tapusī romantiskā komēdija divos cēlienos "Mīlas avantūra". Krievu valodā iestudētās izrādes režisors ir Mihails Mamedovs. "Mīlas avantūra" ir viens no kūrorta romānu seku variantiem jeb romantisku pagātnes atmiņu nedaudz avantūristiska tikšanās ar šodienu. Tas ir tik cilvēcīgi! Lomās darbojas: Vera Hramņikova, Vladimirs Dupaks, Mihails Samodahovs, Žanna Lubgāne vai Svetlana Pavloviča.

17.oktobrī plkst.12 teātrī būs skatāma pēc Lamurē darba motīviem iestudētā divcēlienu komēdija visai ģimenei "Kā novākt vecenīti?". Izrādes režisors ir Mihails Mamedovs. Izrāde stāsta par attiecībām un pārpratumiem ģimenē, kurās beigās uzvar mīlestības, ne slepkavošanas gars.

Plkst.18 būs skatāma Rūdolfa Blaumaņa komēdija divos cēlienos "No saldenās pudeles". Daugavpils teātrī krievu valodā minētā izrāde iestudēta pirmo reizi. Asprātīgas situācijas, dzirkstoši dialogi, pārpratumi, sulīga valoda, intriģējošs mīlas un ciešanu pilns sižets - tās ir blaumaniskās vērtības, kas, pēc izrādes režisora Harija Petrocka domām, padara šo darbu par klasiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!