Latvijas iedzīvotājiem no otrdienas, 30.oktobra, līdz ceturtdienai, 1.novembrim, būs iespēja apmeklēt labākās Krievijas teātra izrādes festivālā "Zelta Maska Latvijā".
Dailes teātrī otrdien uzstāsies Sanktpēterburgas "Ļensovet" vārdā nosauktais teātris ar izrādi "Oskars un Rozā Dāma", bet trešdien un ceturtdien Maskavas Vahtangova teātris ar izrādi "Pīķa dāma", žurnālistus informēja festivāla "Zelta Maska Latvijā" vadītāja Jūlija Ločmele.

Festivāla laikā plānota radošā tikšanās ar 2006. gada "Zelta Maskas" nominācijas "Labākā sieviešu loma" ieguvēju un izrādes "Oskars un Rozā Dāma" galveno aktrisi Alisi Freindlihu, kā arī paredzēta Latvijas Kultūras akadēmijas studentu un vadītāju tikšanās ar Vahtangova teātra pārstāvi Jevgēņiju Kņazevu.

"Latvijas iedzīvotājiem tiks piedāvātas aristokrātiskas izrādes par demokrātiskām cenām. Arī turpmāk mēs paši dosimies uz teātra izrādēm Krievijā, lai atlasītu labāko un interesantāko, ko izrādīt festivālā," sacīja Dailes teātra direktors un festivāla Konsultatīvās padomes loceklis Aivars Līnis.

"Zelta Maska Latvijā" notiek jau otro reizi.

Festivālā plānota arī "Zelta Maskas Latvijā" konsultatīvās padomes sadarbība ar Krievijas Nacionālo teātra prēmiju "Zelta Maska" 2008. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!