Foto: Matīss Markovskis
Aizvadītajā nedēļas nogalē, 12. maijā, Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvijis režisora Viestura Kairiša iestudējums – poļu dramaturga Juliuša Slovacka "Baladīna" ar Elīnu Vāni galvenajā lomā.

"Baladīna", kas stāsta par varaskāres pārņemtu, līdz saltai nežēlībai nocietinātu sirdi, kas ar viltu un nelietību liek iet pāri līķiem uz karaļa troni, ir sarakstīta 1834. gadā. Pēc lugas pabeigšanas dzejnieks mātei vēstīja: "Es uzrakstīju jaunu lugu… salīdzinājumā ar visiem iepriekšējiem darbiem, kas izvirduši no manām smadzenēm, šī traģēdija ir pati labākā. Uzrakstīta tā, ka to varētu sacerēt pati tauta."

Kopā ar Elīnu Vāni izrādē piedalās aktieri Inga Apine, Rūta Dišlere, Dace Everss, Kārlis Freimanis, Tālivaldis Lasmanis, Ivo Martinsons, Mārtiņš Meiers, Māra Mennika, Krišjānis Salmiņš un Imants Strads.

Izrādes radošajā komandā apvienojušies režisora pastāvīgie domubiedri – scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, horeogrāfe Elīna Lutce, komponists Rihards Zaļupe, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un video mākslinieki – Dzudzilo un Toms Zeļģis.

Izrāde "Baladīna" būs skatāma arī 19., 26. maijā un 7. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!