Foto: Publicitātes foto

"Aktieriem dažkārt nav jāsaprot viss līdz galam," tā, atceroties savas aktrises karjeras sākumu un Džuljetas lomu, īsi pirms savas jaunākās pirmizrādes "Ideālais zaglis" Nacionālajā teātrī sarunā ar laikrakstu "Diena" saka aktrise Inga Misāne-Grasberga.

Toreiz režisore Gaļina Poļiščukai topošo aktrisi galvenajai sieviešu lomai Šekspīra lugā "Romeo un Džuljeta" izvēlējusies viņas "pelēkuma" dēļ.

"Viņa paskatījusies uz visām topošajām aktrisēm, kas toreiz kursā bija, un es viņai biju šķitusi pati pelēkākā. Tāda devuška," atminas Misāne.

Jaunāko darbu Jaroslava Ivaškēviča lugā "Ideāls zaglis", kurā Misāne būs redzama galvenajā lomā, viņa caus par "nežēlīgi skaistu un ļoti sarežģītu".

"Izlasīju darbu pirmo reizi, likās, ka viss ir skaidrs. Lasīju vēlreiz – vairs nekas nebija skaidrs. Vairākkārt iepazīstot šo darbu, secināju, ka Ivaškevičs tajā ir ielicis dažādus slāņus gan sajūtu, gan informācijas, gan attiecību ziņā. Tur ir viss!" laikraksta "Diena" stāsta aktrise.

"Šis ir stāsts par to, kā nespējam ieraudzīt lietas, kas mums ir vajadzīgas. Kaut vai – to pašu mīlestību. Mēs palaižam to garām, sevi apzogot ar citām – materiālām vērtībām. Ieraudzīt īsto cilvēku, ieraudzīt īsto... Varbūt tas pat nav cilvēks, jo mīlestība var būt dažāda. Šajā darbā mīlestība pie manas varones Larisas atnāk, viņa to ierauga, bet nedodas tai līdzi," izrādes stāstu ieskicē Misāne.
"Šis darbs mani fascinē ar to, ka tajā ir runa par sievieti. Cik ļoti mēs, sievietes, esam dažādas! It kā viens veidols, bet tur iekšā – ntās, kas kādās noteiktās attiecībās vai vidē spēlē dažādas lomas," piebilst galvenās lomas atveidotāja.

Aktrise atzīst, ka viņai ļoti patīk strādāt pie režisoriem vīriešiem. Esot, protams, atsevišķi gadījumi, kad režisors nezina, ko vēlas no konkrētā darba, kur nu vēl no aktieriem. Tad varot iebraukt auzās. Tomēr visas Misānes pirmās lomas tapušas tieši pie režisorēm sievietēm.

Savukārt aktrisesprāt izcilākās sieviešu lomas dramaturģijā ir sarakstījuši tieši vīrieši: "Lasīju Tolstoja Annu Kareņiņu un domāju – kā viņš spējis tik precīzi uzrakstīt katras sievietes iekšējo pasauli, to, kā viņa domā un pat baro bērnu. Arī Ivaškevičs spēj pateikt, kāpēc sieviete rīkojas tā vai citādi, jo mēs, sievietes, pašas neko nezinām – mēs vienkārši dzīvojam. Kolīdz sākam analizēt, ir problēmas. Vīrietis uz visu skatās neitrālāk, praktiskāk."

Atgādinām, ka Jaroslava Ivaškeviča lugas "Ideāls zaglis" iestudējums Indras Rogas režijās Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos 9. februārī. Izrādē būs redzami arī Nacionālā teātra aktieri Mārtiņš Egliens, Līga Zeļģe , Mārtiņš Brūveris, Normunds Laizāns un Ģirts Liuziniks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!