Ar "Teātra observatorijas" otrā manifesta proklamēšanu Kongresu nama laukumā pie strūklakas 15. septembrī jaunu darba sezonu jaunās telpās Kongresu namā sāks "Teātra observatorija", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Pirmo izrādi skatītāji Kongresu nama Jaunajā zālē varēs noskatīties ceturtdien, 16. septembrī 19:00, kad tiks rādīta teātra mākslinieciskās vadītājas Gaļinas Poļiščukas iestudētā izrāde "Kā kļūt slavenai", kurā piedalīsies Andris Bulis, Maija Doveika, Karīna Tatarinova, Indra Briķe vai Brigita Siliņa, Katrīna Podoļska, Olga Ostrovska, Maksims Šahovičs un Diāna Blekte.

21. septembrī 19.00 būs iespēja noskatīties jaunā režisora Jura Joneļa iestudēto izrādi "Absints", bet 24. un 25. septembrī plkst. 19.00 - izrādi "Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās" ar Maiju Doveiku galvenajā lomā.

Atgādinām, ka pēc vienošanās ar "Rīgas namiem" jaunajās Kongresu nama telpās sezonā skatītājiem jāpiedāvā piecas pirmizrādes. Tāpat izmaiņas gaidāmas arī biļešu izcenojumos – tās kļūs lētākas.

Jau ziņots, ka lēmumu jaunās telpas Kongresu namā piešķirt Gaļinai Poliščukai un "Teātra observatorijai" pieņēmis Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, kura vadītās polistkās apvienības PLL Rīgas sarakstā režisore Poliščuka startē ar ceturto kārtas numuru. Šlesers kā Rīgas namu kapitāldaļu turētājs esot pieņēmis lēmumu Kongresu nama jauno zāli nodot Poliščukas vadītajam teātrim, jo jaunā piebūve pēdējo gadu laikā nav pilnvērtīgi izmantota un tā nekad nav devusi peļņu.

Savukārt līdzekļus 100 000 latu apmērā teātra darbības nodrošināšanai ziedojis miljonārs Edvīns Samulis. Kā sola Poliščuka, turpmāk teātris pastāvēšot no saviem ieņēmumiem un ziedotāju līdzekļiem.

Biļetes uz "Teātra observatorijas" izrādēm septembrī var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas sākot no 6 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!