Foto: Publicitātes foto
"Aktierim taču jābūt jūtīgam cilvēkam. Ja es uznākšu uz skatuves auksta un nejūtīga… Viss mans darbs ir emocijas. Savu dvēseli, sirdi, asaras – to visu es atdodu cilvēkiem. Ārzemēs par to maksā lielu, ļoti lielu naudu," neilgi pirms Dailes teātra jauniestudējuma "Trīnes grēki" intervijā laikraksta "Diena" pielikumam "TV Izklaide" stāsta aktrise Mirdza Martinsone, kura reiz jau spēlējusies "Trīnes grēkos" - 1989.gada iestudējumā.

"Mans pedagogs un režisors Arnolds Liniņš teica: "Mirdza, kā tev liksies, ja es tev piedāvāšu spēlēt Madi?" Es atbildēju, ka mani senči dzīvo laukos, visas vasaras esmu pavadījusi Latgalē pie vecmammas un zinu, kas tas ir. Beigās kopā ar Pēteri Liepiņu, kurš tēloja Brencīti, ļoti labi nospēlējām. Toreiz izrāde bija tautiskā garā, kā Blaumanītis bija uzrakstījis," intervijā klāsta Martinsone.

Jautāta, vai vai režisors lietuvietis Blaumaņa humoru tver līdzīgi kā latvieši, Martinsone atbildējusi: "Viņam ir savs piegājiens. Esmu diezgan paklausīga aktrise un cenšos saprast viņa ideju, un, ja mēs to īstenosim, skatītājiem patiks – rezultāts būs sasniegts. Man jau patīk, ka mainās un dullojas… Jā, man patīk dulloties uz skatuves tā, lai pašai un skatītājiem ir prieks!"

Martinsone iestudējumam veltītas fotosesijas laikā Rīgas Centrāltirgū dabūjusi arī izbaudīt pārdevējas darbu.

"Režisoram radās ideja, ka lugas darbība notiek tirgū. Fotosesijā tirgū bija ļoti interesanti, vienīgais – bija ļoti auksta diena, citādi varētu arī ilgāk tur pabūt. Gājām klāt pie pārdevējiem, un viņi atsaucīgi ļāva mums ne tikai pozēt, mēs tirgojāmies – pa īstam. Lilita Ozoliņa ar āboliem, es ar medu," lepojusies Martinsone.

Jau vēstīts, ka Dailes teātrī iestudējums "Trīnes grēki" pirmizrādi piedzīvos 16.martā, pulksten 17.

Iestudējumu veidojis lietuviešu režisors Rolands Atkočūns pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas motīviem. Pirmizrādes priekšvakarā notiks "Sarunas pirms pirmizrādes", kuru tēma būs "Latvieši un lietuvieši – kopīgais un atšķirīgais, satikšanās un nesatikšanās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!