15. augustā Cēsīs, 18. augustā Limbažos un 19. augustā Liepājā tiks izrādīta horeogrāfes Olgas Žitluhinas, grupas “Dzelzs Vilks” un tērpu mākslinieces Šeilas kopīgi veidotā mūsdienu dejas izrāde “Kad pūcei aste ziedēs...”, DELFI ziņo projekta koordinatore Inta Balode.
“Kad pūcei aste ziedēs...” jeb Halucinogēnās dejas ir profesionāla dejas teātra pirmā “pilnmetrāžas” izrāde Latvijā, kuras pirmizrāde notika aprīlī “Sapņu fabrikā” Rīgā. Šovasar iepazīties ar mūsdienu horeogrāfiju klātienē būs iespēja arī ārpus Rīgas. Līdz šim profesionālo mūsdienu deju varēja vērot pārsvarā tikai horeogrāfu vakaros “Laiks dejot” Dailes teātrī, kas jau kļuvuši par tradīciju.

Izrāde notiks trīs dažādās Latvijas pilsētās. Cēsīs izrādi varēs vērot pilsētas 800-gades sagaidīšanas pasākuma “Tiksimies Cēsīs” ietvaros, Limbažos tā notiks kādreizējā labības noliktavā, bet Liepājā – brīvā dabā, “Pūt, vējiņi” estrādē. Izrādei izvēlētas neparastas un atšķirīgas norises vietas, lai dejas un mūzikas vēstījumu padarītu vēl spilgtāku un atmiņā paliekošāku. Izrādi kustībā iedzīvina “Olgas Žitluhinas Dejas kompānijas” dejotāji, savukārt mūziku radījuši un izpilda grupas “Dzelzs Vilks” mūziķi.

“Olgas Žitluhinas Dejas kompānija” ir 1996. gadā dibināta pirmā un pagaidām vienīgā profesionālā mūsdienu dejas kompānija Latvijā. Pašreiz tajā ietilpst 9 dejotāji un pati horeogrāfe. Visi dejotāji ir ieguvuši profesionālu dejas izglītību un darbojas arī kā patstāvīgi horeogrāfi un dejas pedagogi. “Olgas Žitluhinas Dejas kompānija” jau agrāk veiksmīgi sadarbojusies ar grupu “Dzelzs vilks” un tērpu mākslinieci Šeilu, strādājot pie kopīgiem projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!